Kullen (1965)

3.9
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Fem fångar anländer till ett brittiskt krigsfångläger i den nordafrikanska öknen. Den sadistiske vakten Williams tvingar fångarna att gång på gång klättra uppför en konstgjord sandkulle. Vi får följa fångarnas olika reaktioner på de grymma omständigheterna.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
3.9 av 10 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Phip
En ganska bra film, den blir lite seg på sina ställen och vi får se för mycket av allt springande "left, right, left".  Men jag håller verkligen med nedanstående, Harry Andrews är riktigt bra i sin roll och även Sean Connery som inte är någon överdriven actionhjälte. 3/5.
Moviemaster
Jag kan hålla med AntonKane att filmen känns som en föregångare till "Full Metal Jacket". Tycker dock filmen står och stampar på samma ställe lite grann. Man känner verkligen att det blir lite för mycket skrik och man tröttnar nästan lite. Gillar dock Harry Andrews i sin roll. Svag 3/5
AntonKane
Psykiskt nedbrytande mästerstycke. Auktoritet och ondska har aldrig skildrats lika rått, och avskalat. Vid ett par tillfällen är den så jobbig att tittat på att jag är tvungen och pausa, vet inte om någon film har gripit tag i mig på det sättet med just termen ondska. Skådespelet är fantastiskt i från alla parter, lika så Sidney Lumets regi. Vilket är en regissör som stiger ännu mer i mina ögon, jag menar först gör han 12 edsvurna män, sedan åtta år senare en film om militärens auktoritet och visar upp maktens och ondskans konsekvenser, på ett helt vilket unikt sätt, speciellt vid tanke på att filmen är nästan femtio år gammal.

Tycker "Kullen är ett underskattat mästerverk, är ganska säker att Kubrick fick inspiration av just den här filmen när han skapade den hyllade "Fullmetal Jacket"  Kullen är en otroligt obehagligt mästerverk, och är en av få filmer som borde etiketten KÄNSLIGA TITTARE VARNAS.

Veckans populära filmer

Visa fler