Kniven i vattnet (1963)

3.1
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Roman Polanskis debutfilm, ett psykologiskt triangeldrama som utspelas under ett dygn på sjön. Andrzej och Kataryna är på väg till sin båt. De tar upp en liftare som de senare erbjuder att följa med ut på båtturen. Ombord börjar en slags svartsjukespel mellan de båda männen.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Moviemaster
Väldigt intressant film med intressanta karaktärer. Jag tycker själva rivaliteten byggs upp så bra mellan båda männen och slutet är riktigt bra, det ligger någon lite mystisk känsla över det hela tycker jag. Stundtals lite händelselös kanske, men det förtjänar verkligen en stark 3:a.
ozjeppe
Håller med föregående kommentator: en tunn, extremt överhyllad film där det snygga fotot är det bästa plus själva konceptet 'triangeldrama-på-en-båt' (på ett sätt återskapad i 'Lugnt vatten'). Polanskis starka kännetecken - kolsvart humor och isande spänning - finns ingenstans, och då ynglingen är så vek och sårbar, finns det inte nog med konflikt att tala om. Och så musikvalet - gladjazz - hur hör det hemma i en thriller?! Nä, detta var en ganska rejäl besvikelse som jag ser som ett mindre examensprov för vad som komma skulle från mästerregissören. Starka 2/5 i alla fall.
lindersson
Hade väntat mig mer av den gode Polanskis debut, speciellt med tanke på att detta är filmen som satte honom på kartan. 
En väldigt händelselös film där två av tre karaktärer är ytterst osympatiska och barnsliga (männen). Filmen får trots allt en tvåa tack vare att det i slutet blir en aning spännande.

Veckans populära filmer

Visa fler