Killing Gunther 2017

Action Komedi
USA
92 MIN
Engelska
Killing Gunther poster

Synopsis

Sex excentriska lönnmördare är trötta på Gunther, världens främste hitman, och vill eliminera honom. Men Gunther verkar alltid ligga steget före.
Ditt betyg
2.1 av 20 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Killing Gunther
DVD-premiär
11 juni 2018
Digitalpremiär
11 juni 2018
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Noble Entertainment
Åldersgräns
15 år
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

9 juni 2018 | 10:00

Arnold driver med sig själv i svag actionkomedi

SNL-komikern Taran Killam har lyckats värva Arnold Schwarzenegger till sin regidebut där actionlegenden driver friskt och glatt med sig själv. Tyvärr är själva filmen en tämligen tam mockumentär-komedi som aldrig lyckas lämna något större intryck.
Taran Killam är en skådespelare som efter sex år i ”Saturday Night Live” hoppade av för att regidebutera med den här actionkomedin. Ironiskt nog hade den kunnat vara en SNL-sketch i sig, inte minst med tanke på det faktum att postern oblygt skryter om Arnold Schwarzenegger som affischnamn trots att stjärnans insats är lite mer än en glorifierad cameo. Upplägget i sig - en mockumentär om yrkesmördare som försöker ha ihjäl sin störste konkurrent - känns också lite som en SNL-sketch.

Att en film känns som en utdragen sketch är dock inget vidare betyg. Även om just denna inte bygger på något material från det ansedda humorprogrammet så påminner Killam och SNL-kollegan Bobby Moynihams närvaro om deras betydligt roligare sketchfigurer som vi sett under åren. Klivet ur TV-rutan, inte minst SNL, är alltid knepigt och Killam lyckas tyvärr inte få till det trots goda ambitioner.

Det är inte fullständigt det haveri komedier med SNL-kopplingar ofta är. Killam och hans motspelare är begåvade och lyckas upprätthålla ett någorlunda tempo samt leverera några smått fyndiga karaktärer och repliker. Och oavsett vad man tycker om Arnold så är det underhållande att se honom driva med sig själv - du har inte sett Arnold på riktigt förrän i lederhosen och sjungande country!

Filmens problem är att den är alldeles för ojämn. Den kan inte riktigt bestämma sig om den är satir, svart komedi, action eller slapstick. Mockumentär-upplägget känns som en ursäkt för att göra en billig film och den kan knappast mäta sig med genrens mästare Christopher Guests alster (eller liknande kultfilmen som ”Man Bites Dog”). Det är aningen för självbelåtet utan att bli riktigt kul.

”Killing Gunther” bjuder på några små fniss och en avslappnad Arnold men är på tok för svag för att lämna något bestående intryck. Och man kan fråga sig varför Killam rollsatt Cobie Smulders i en sådan tråkig, otacksam biroll och inte utnyttjat hennes komiska talang bättre. Vi hoppas att Killam bara blir varm i kläderna och kan erbjuda något matigare nästa gång.
| 9 juni 2018 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
2
Hade de slängt in lite skämt hade det varit en riktigt bra actionkomedi då Schwarzenegger är rätt skön. Det är småmysigt, men finns i stort sett inte ett enda gapflabb i filmen så mer än 2/5 kan det omöjligt bli.
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu