Killers 2010

Killers poster

Synopsis

Ashton Kutcher spelar huvudrollen som en oåtkomlig mördare som gett upp sin brottsliga karriär efter att ha gift sig med sin drömkvinna. Hans hustru har ingen kännedom om hans förflutna, tills de upptäcker att någon är ute efter honom, och att deras närmaste vänner och grannar kan vara de hyrda lönnmördarna.
Ditt betyg
2.2 av 348 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Jonas Appelberg

15 juni 2010 | 15:24

Romantisk komedi i kaos

"Killers" försöker blanda en massa olika filmer i en och samma men har bara skådespelare med kapacitet att på sin höjd klara av en medioker romantisk komedi. Det här är dålig film när den är som värst.

Katherine Heigl och Ashton Kutcher spelar ett par som finner varandra under vackert väder i Nice. Hon är där på semester med sina föräldrar, han för att döda i sin position som yrkesmördare. Det är kärlek vid första ögonkastet.

Som man kan förstå är det inte lätt att leva som hitman och samtidigt ha ett fungerande svenssonliv. Spencer (Kutcher) bestämmer sig således för att helt enkelt hoppa av sin farliga bransch innan Jen (Heigl) får reda på det och tillsammans flyttar de ihop i ett förortsmecka i gamla goda USA. Spencer får allt han i alla år hemligt suktat efter i mysiga grannar, ett lönsamt jobb och en oerhört vacker fru. Vad han dock inte hade hoppats på var att hans förflutna skulle komma ifatt honom, något som tillslut självfallet händer.

Redan i filmens förtexter undrar man vad man har givit sig in på. Tonen som slås an med första strängen låter inte alls som den romantiska komedi jag trodde jag skulle se utan mer som en tät thriller eller något åt det hållet. När melodin sedermera kommer igång finns dock inget tvivel till vad som komma skall. Denna ambivalens återkommer titt som tätt genom i stort sätt hela filmen. Den kränger fram och tillbaka genom olika genrer utan att bejaka någon.

Ett superdramatiskt ögonblick kan utvecklas till en våldsam skottlossning där Jen helt plötsligt bestämmer sig för att gå på toaletten för att göra ett graviditetstest i sant dumhumor manér. Jag antar att filmen är på detta viset för att komma ifrån klyschorna en romantisk komedi ständigt har i bagaget, men istället för att vara nyskapande landar allt istället i ett kaos där man istället hade önskat att allt bara var som vanligt.

Utöver det taffliga hantverket med att sätta ihop filmen har man dessutom castat två av Hollywoods sämsta skådespelare. Ashton Kutcher gjorde visserligen det charmiga puckot Michael Kelso rättvisa i "That 70's Show" men efter det är hans främsta bedrift att han gift sig med Demi Moore. Katherine Heigl å sin sida har gjort i stort sätt samma roll genom hela sin karriär, det är fantastiskt vad en söt storbystad blondin kan åstadkomma bara hon ger sitt allt. Lägg därtill Tom Selleck (Magnum) som passerat sitt bäst före datum med årtal och Catherine O'Hara som i min värld är mest känd som mamman i "Ensam hemma"-filmerna, någon borde avskedas.

Det är mycket man får stå ut med nu när sommaren och utfyllnadsfilmerna är här.

| 15 juni 2010 15:24 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
1
först och främst ger jag denna film 2 stjärnor mest pga att Tom Selleck är bra här. Denna film lägger ni i en låda för "ska vi se någon dålig film för att vi har sett allt annat". Katherine Heighl gör ingen bra roll här och allt dynamik som ska finnas mellan henne och Ashton Kutcher är helt överspelat, jag skulle fejka bättre relation med min kudde tyvärr. Tom Selleck är bra här men vi har sett hans karaktär i var och varannan film, Men de som gillar Ashton så får ni se det ni vill se av honom som i andra filmer (kroppen) och även se han "bekämpa" sina fiender, tur då att Tom råkar vara bra på vapen och kan hjälpa till ;-)
Läs mer