Kapningen 2012

Thriller
Danmark
Danska
Kapningen poster

Synopsis

I Indiska oceanen tillfångatas ett lastfartyg med sju sjömän av somaliska pirater. På rederiets huvudkontor, kastas företagets VD in i ett psykologiskt spel med att få hem besättningen, samtidigt som rederiet förhandlar om att få till lägsta möjliga lösen.
Ditt betyg
3.1 av 32 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Fredrik Adolvsson

6 februari 2013 | 12:01

I händelsernas centrum

#GIFF13 - Att koncentrera sig på realism i en thriller är inte alltid den bästa av idéer, verkligheten har en förmåga att kunna vara rätt tråkig i längden, men med några få undantag ror "A Hijacking" iland den båten.

Undantagen består mestadels av tillfällen som känns lite för osannolika, när slumpen är för tillrättalagd för att vara trovärdig. När man behövt ta till mer klassiskt filmiska grepp.

Men samtidigt är det bara en smärre invändning, när strukturen överlag är oerhört lyckad. När somaliska pirater attackerar en båt, kidnappar dess besättning, är det inget som klaras upp på några timmar eller ett par dygn. Det tar tid. Lång, lång tid, och genom att bara göra nedslag vid vissa givna tillfällen, låta tiden ta rejäla steg däremellan, lyckas Tobias Lindholm (i sin första film som ensam regissör, fast med en längre erfarenhet av manusförfattande) få ett duktigt flyt i berättandet. Med handhållen kamera hamnar vi direkt i händelsernas centrum, på båda de två platser där "A Hijacking" utspelas, och ger oss en fullt fungerande dokumentär känsla.

Lite som om ett TV-team skulle följa allt, göra dokudrama av det. Fast bra.

| 6 februari 2013 12:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Kapningen