John Q (2002)

3.1
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
John Q. Archibald (Washington) är en helt vanlig man som arbetar vid en fabrik och lever för att försörja sin familj, älskade hustrun Denise (Elise) och sonen Michael. När Michael plötsligt blir allvarligt sjuk och är i behov av en akut hjärttransplantation, rasar deras värld samman totalt. Johns sjukförsäkring täcker inte ingreppet och familjen har ingen möjlighet att själva bekosta den. Tiden börjar bli knapp och valmöjligheterna blir allt färre. I desperation och i övertygelse om att hans son ska överleva tar han saken i egna händer, barrikaderar sig på akutmottagningen och ockuperar den!
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Lebowski
Ett behjärtansvärt tema - om att alla borde ha tillgång till fri sjukvård. Där har USA en bit att vandra, även om Obama nu gjort en del bra saker i rätt riktning. Men denna film har så många dumheter att jag inte bryr mig om hur det går för vår hjälte, spelad av Denzel. Han äventyrar liv för många inklusive sig med sina dumdristiga försök att hjälpa sin son, och polisens agerande är om möjligt ännu dummare. 

Men den är inte helt rutten, den har ju ett gott hjärta (!) och duger att se på i brist på annat. Två av fem möjliga.
användaren borttagen
Ja denna kunde behövt en och annan bazooka ;)
Marcus
Ja, exakt! Samhällskritiken var klockren och den berörde ordentligt stundtals. Synd att den blir lite för mycket i andra halvan, annars hade det varit en kanonfilm. "Falling Down" är ganska många snäpp vassare tycker jag.
Visa fler (5)

Veckans populära filmer

Visa fler