Jesus Henry Christ (2012)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Henry James Hermin är en tioårig pojke som föddes i en petriskål och uppfostrades av sin feministiska mamma. I förhoppningen att hitta sin biologiska pappa följer han spåret av post-it-lappar.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
2.6 av 7 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: JESUS HENRY CHRIST

Tillskruvat om underbarn
Tribeca 2011 - Med många udda inslag och grepp är "Jesus Henry Christ" en komedi som balanserar mellan det geniala och det alltför absurda.

Till det senare hör scenerna när Henry börjar prata som spädbarn. Han är nämligen ett underbarn som kommer ihåg precis allt. Men historien börjar med hans mamma, Patricia, och hennes galet tragiska barndom där mamman och tre bröder dör på rad, den ena mer brutalt än den andra. Kvar med pappan Stanley som hon får ta hand om blir det ingen lycklig uppväxt direkt.

Henry kommer till genom en spermadonation. Det är här berättelsen tar vid i nutid, med att Stanley - i en av de skönt udda scenerna som utspelar sig helt på spanska - berättar för Henry att han har en halvsyster, Audrey.

Patricia spelas av en alltid intressant Toni Colette men allra mest gillar jag Michael Sheens ("Frost/Nixon") nervösa och hunsade forskare/spermadonator och Samantha Weinsteins hysteriska och rebelliska Audrey.

Mycket är väldigt kul, men ibland blir det aningen för tillskruvat och utan röd tråd. Kanske beror det på att manuset är en omvandling från en hyllad kortfilm. Helt klart sevärd ändå, speciellt om man är dragen till det mer bisarra.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Veckans populära filmer

Visa fler