Jesus Henry Christ 2012

Komedi
USA
91 MIN
Engelska
Jesus Henry Christ poster

Synopsis

Henry James Hermin är en tioårig pojke som föddes i en petriskål och uppfostrades av sin feministiska mamma. I förhoppningen att hitta sin biologiska pappa följer han spåret av post-it-lappar.
Ditt betyg
2.6 av 8 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Jesus Henry Christ
DVD-premiär
7 maj 2012
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
SF Studios
Ålder
11 år
Längd

Recensent

Lotta Zachrisson

30 april 2011 | 20:57

Tillskruvat om underbarn

Tribeca 2011 - Med många udda inslag och grepp är "Jesus Henry Christ" en komedi som balanserar mellan det geniala och det alltför absurda.

Till det senare hör scenerna när Henry börjar prata som spädbarn. Han är nämligen ett underbarn som kommer ihåg precis allt. Men historien börjar med hans mamma, Patricia, och hennes galet tragiska barndom där mamman och tre bröder dör på rad, den ena mer brutalt än den andra. Kvar med pappan Stanley som hon får ta hand om blir det ingen lycklig uppväxt direkt.

Henry kommer till genom en spermadonation. Det är här berättelsen tar vid i nutid, med att Stanley - i en av de skönt udda scenerna som utspelar sig helt på spanska - berättar för Henry att han har en halvsyster, Audrey.

Patricia spelas av en alltid intressant Toni Colette men allra mest gillar jag Michael Sheens ("Frost/Nixon") nervösa och hunsade forskare/spermadonator och Samantha Weinsteins hysteriska och rebelliska Audrey.

Mycket är väldigt kul, men ibland blir det aningen för tillskruvat och utan röd tråd. Kanske beror det på att manuset är en omvandling från en hyllad kortfilm. Helt klart sevärd ändå, speciellt om man är dragen till det mer bisarra.

| 30 april 2011 20:57 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Jesus Henry Christ
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu