Janie Jones 2011

Drama Musik
106 MIN
Engelska
Janie Jones poster

Synopsis

En ung tjej som har blivit övergiven av sin före detta groupie-mamma berättar för en dalande rockstjärna att hon är hans dotter.
Ditt betyg
2.8 av 6 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Lotta Zachrisson

20 april 2011 | 12:08

En söt liten bagatell

Tribeca 2011 - "Janie Jones" är en söt pappa-dotter-berättelse med många fina stunder, men som tappar lite på karaktärer som inte känns helt övertygande.

Rockstjärnan Ethan Brand (Alessandro Nivola) kämpar mot högen av hyresräkningar genom att försöka dra bandet runt på turné. Helt plötsligt dyker en gammal flamma upp (Elisabeth Shue) och dumpar en 13-årig dotter (Abigail Breslin, "Little Miss Sunshine") på honom som han inte visste fanns. Ethans alkoholbeteende och rockturnémiljön är inte den bästa för en liten tjej, men långsamt bygger de upp en far-dotterrelation på sitt egna vis.

Det hela berättas med mycket känsla, något som regissören David Rosenthal ("Falling Up") har hämtat från sin egna erfarenhet med en dotter han inte hade någon relation till under många år. Det gör historien äkta.

Men samtidigt är det lite av den varan som saknas med karaktärer jag inte helt tror på. Till exempel köper jag inte pappans bitvisa svinerier ihop med hans städade yttre och lugna sätt. Det känns lite platt och  jag tror att rätt oerfarna Alessandro och unga Abigail lämnats vind för våg av den nya regissören. Skillnaden blir allt tydligare av Shues få minuter på duken då hon fullständigt briljerar i all sin nervösa "white trashig"-het.

Men det är en trevlig liten bagatell som framför allt dem med en musiksmak som vätter åt indie-hållet kan uppskatta.

| 20 april 2011 12:08 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Janie Jones
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu