Janie Jones (2011)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En ung tjej som har blivit övergiven av sin före detta groupie-mamma berättar för en dalande rockstjärna att hon är hans dotter.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
3.0 av 4 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: JANIE JONES

En söt liten bagatell
Tribeca 2011 - "Janie Jones" är en söt pappa-dotter-berättelse med många fina stunder, men som tappar lite på karaktärer som inte känns helt övertygande.

Rockstjärnan Ethan Brand (Alessandro Nivola) kämpar mot högen av hyresräkningar genom att försöka dra bandet runt på turné. Helt plötsligt dyker en gammal flamma upp (Elisabeth Shue) och dumpar en 13-årig dotter (Abigail Breslin, "Little Miss Sunshine") på honom som han inte visste fanns. Ethans alkoholbeteende och rockturnémiljön är inte den bästa för en liten tjej, men långsamt bygger de upp en far-dotterrelation på sitt egna vis.

Det hela berättas med mycket känsla, något som regissören David Rosenthal ("Falling Up") har hämtat från sin egna erfarenhet med en dotter han inte hade någon relation till under många år. Det gör historien äkta.

Men samtidigt är det lite av den varan som saknas med karaktärer jag inte helt tror på. Till exempel köper jag inte pappans bitvisa svinerier ihop med hans städade yttre och lugna sätt. Det känns lite platt och  jag tror att rätt oerfarna Alessandro och unga Abigail lämnats vind för våg av den nya regissören. Skillnaden blir allt tydligare av Shues få minuter på duken då hon fullständigt briljerar i all sin nervösa "white trashig"-het.

Men det är en trevlig liten bagatell som framför allt dem med en musiksmak som vätter åt indie-hållet kan uppskatta.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
ayudame
klart bättre än förväntat. Kändes dock som om den kunde gett mer..

Veckans populära filmer

Visa fler