It's All Gone Pete Tong 2005

Drama Komedi Musik
Storbritannien
90 MIN
Engelska
It's All Gone Pete Tong poster

Synopsis

Frankie Wilde är den hetaste DJ:n på Ibiza. Han har lyxvilla, lyxfru och mängder av pengar och fans. Han är en superstar bland dem som kommer till ön för att dansa, dricka och festa. Men när han en dag börjar förlora hörseln förändras allt. Filmen är en komedi om ett tragiskt liv med gästframträdanden av kända DJ:s som Pete Tong och Sarah Maine.
Ditt betyg
3.1 av 89 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
It's All Gone Pete Tong
Biopremiär
22 juli 2005
Språk
Engelska
Land
Storbritannien
Distributör
Triangelfilm
Ålder
7 år
Längd

Recensent

Per Ganbar

1 januari 2008 | 00:00

It's all gone crazy!

Frankie Wilde är partyön Ibizas DJ nummer ett. Han är en levande legend och en eftertraktad festprisse, och de bästa klubbarna slåss om honom. Hans musik diggas av massor med människor i Europa och lockar varje natt ett par tusen danssugna att släppa loss i klubbarna. Han har massor med framför allt kvinnliga beundrare som gärna låter honom spela på deras instrument! För Frankie Wilde är livet en dans på rosor. Han är ihop med en snygg blondin som han träffade under en videoinspelning och de har också ett barn. Livet leker.

Det är ganska klart att flitigt musikspelande på hög nivå skadar hörseln och det finns gott om kända artister som drabbats av nedsatt hörsel och tinnitus. När Frankie Wilde en kväll märker att han hör lite sämre är det början till en lång och jobbig resa på alla sätt. Han må vara Ibizas bästa DJ men det är så länge han kan spela och sköta sig. Med en kontinuerligt försämrad hörsel på gränsen mot dövhet kan en DJ inte göra mycket. Massvis med alkohol och droger sätter också sina spår. Han har bokstavligen sjunkit så lågt att han har utvecklat en egen fantasivärld. Det är som värst på dagen efter en tung fest när man vaknar med en kraftig baksmälla. Den elaka vita jättekaninen är ofta ute efter honom och vill få honom att supa och ta lite mer av det där vita pulvret. Det går sakteligen utför för Frankie Wilde. Han får allt färre jobb, hans fru tar med sig barnet och lämnar honom för en annan, han är döv, pank och ensam. Vem vill ha en döv DJ?

Frankie Wilde är nära att t o m ta sitt liv. Det kanske är kärleken till musiken eller annat gott i livet som får honom på andra tankar. När han till slut bestämmer sig för att komma bort ifrån skiten och ta tag i sitt liv har han gått igenom ett antal tuffa beslut; det krävs mycket av en narkoman att ge upp sitt beroende. En av höjdpunkterna är Frankies slagsmål med jättekaninen som utger sig för att vara hans vän och ständigt driver honom till att ta mer droger. Det är smart och originellt.Vägen tillbaka blir lång och svår.

”It’s all gone Pete Tong” är en mycket underhållande film. Storyn är till synes enkel (och helt sann!). Ändå blir man fascinerad. Paul Kaye som spelar huvudrollen är som gjord för att spela den. Han är otroligt bra i rollen som DJn. Självklart är det mycket musik, mest dans och techno, och det får man som bonus. Visst har det gjorts dokumentärer och spelfilmer med musik som tema men det här tar priset! ”Pete Tong” är både rolig och lite sorglig när den t ex visar det vilda festandets baksidor men den är engagerande och bjuder åskådaren på en överraskande fräsch film. Jag blev både glad och imponerad när jag såg den och jag kan tänka mig att se den igen! Klart sevärd!

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera It's All Gone Pete Tong
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu