Irish Wish 2024

Romantik Komedi Fantasy
USA
93 MIN
Engelska
Irish Wish poster

Synopsis

När hennes livs kärlek förlovar sig med sin bästa vän, lägger Maddie sina känslor åt sidan för att vara brudtärna på deras bröllop på Irland. Någon dag innan bröllopet gör Maddie en spontan önskan om sann kärlek, bara för att vakna upp som den blivande bruden. När hennes dröm verkar gå i uppfyllelse inser Maddie snart att hennes riktiga själsfrände är någon helt annan.
Ditt betyg
2.0 av 4 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Mattias Blomberg

15 mars 2024 | 20:45

Lindsay Lohan strålar i irländsk idyll

RECENSION. Lindsay Lohan åker till Irland när Netflix ger fans av nämnda stjärna, nämnda land och romantisk komedi vad de vill ha. Allt kryddas med en skruvad dos magi.
Vi vet alla hur den irländska landsbygden brukar målas upp på film. Människorna är lika excentriska som finurligt charmiga. Männen har den där jordnära värmen som får kvinnors hjärtan att bulta lite extra hårt, men även en lätt ruffighet som extra spännande krydda. Miljöerna är vackra med storslagna landskap och byar så idylliska att de gör overkigt intryck. Allt kläs oftast i ett varmt filter med jordfärger och fryntlig keltisk musik ger ton till vykortet. Minst ett besök på en sådan där pub fylld av udda, men roliga, personligheter är obligatoriskt.
 
Varenda en av klyschorna som nämnts prickas av här även om huvuddelen av intrigen utspelar sig i lyxmiljöer på en herrgård. För att sätta saker i perspektiv så är den största händelsen för året i den by som vi hamnar i en festival tillägnad fårklippning. En hurtig svängom i stampig dans kompletterar  kärleksförklaringen.
 
Förutom att den här filmen gör älskare av ett lands skönhet och mystik nöjda så ser den till att den som tycker om att svepa in sig i värmande romantiska klyschor känner sig hemma. Vi får ett budskap om att önskningar inte alltid motsvarar verkligheten och ett annat att man måste stå upp för sig själv. Intrigen är byggd på en kvinna som hamnar mellan två män som är olika varandra. Manuset leker dock på ett roande sätt med fantasiinslag som rör till det och välbehövligt bryter det välbekanta mönstret en aning.
 
Berättelsen tar sin början i USA där Madeline Kelly (Lindsay Lohan) är amerikansk redaktör för den framgångsrika irländska författaren Paul Kennedy (Alexander Vlahos). Egentligen vill hon bli en större del av hans liv, men hon skjuter hela tiden på att tala om för honom vad hon egentligen känner. Det straffar sig när Paul istället faller för Madelines vän Emma (Elizabeth Tan) och snart vankas pampigt bröllop i brudgummens hemland. Det som verkar utvecklas till en variant på storyn i filmen "Min bäste väns bröllop" tar dock en vändning i sagans riktning.
 
Det här är till största delen Lindsay Lohans uppvisning och hon strålar i huvudrollen. Hon gjorde under 2022 stark  comeback med "Falling for Christmas" och fortsätter här charma på ett oemotståndligt sätt. Lohan gör sin  karaktär vimsig och klumpig, men inte på något sätt dum tack vare sin komiska timing. Hon klarar även det känslomässiga skådespel som rollen kräver. Omkring sig har hon en samling stabila skådespelare där förutom nämnda aktörer även Edward Speleers gör bra ifrån sig i rollen som andra kärleksintresse.
 
"Irish Wish" tar med Lohans karaktär på en komisk resa där magi används för att ge både henne och tittaren en livslektion. Allt detta kaos som fortfarande är tänkvärt för tankarna till det som händer den karaktär som hon spelar i "Freaky Friday" från 2003. Skådespelerskan verkar stortrivas med den nostalgikicken lika mycket som hennes fans säkerligen gör. Den här trippen till Irland har inte en död sekund.
| 15 mars 2024 20:45 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Irish Wish
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu