Irene Huss - En man med litet ansikte (2013)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En äldre man blir påkörd av en stulen bil. En polisbil tar upp jakten på bilen men förövarna kommer undan. Den stulna bilen hittas senare i ett industriområde, utbränd. På platsen hittas även kroppen av en mördad ung flicka.

Irene Huss och hennes team skickas ut för att utreda de båda dödsfallen. Den påkörde mannen visar sig vara pensionerad polis men den unga flickans identitet förblir ett mysterium. Hör fallen ihop? 
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: IRENE HUSS - EN MAN MED LITET ANSIKTE

Lättglömd och ojämn Irene Huss
Sveriges kvinnliga Beck/Wallander är tillbaka och denna gång är det dilemma mellan familjeliv och att stoppa en traffickingliga. Det finns en spännande historia där någonstans och veteranskådespelarna som vanligt gör sitt bästa, men manuset liksom produktionen haltar.

En polis blir några dagar innan sin pension ihjälkörd av en stulen bil. Bilen hittas senare uppbränd intill ett industriområde där man även finner kroppen efter en mördad flicka. Polisen Irene Huss (Angela Kovács) lyckas länka flickan till en traffickinghandel och man hittar en annan minderårig prostituerad som tas om hand. Men lägligt nog till Irenes planerade semester med sin frustrerade familj så kompliceras fallet ytterligare. Kan de två dödsfallen ha ett samband?

Trafficking är alltid ett känsligt och relevant ämne. Här hanteras det med ett stort, självklart allvar och man finner sympati hos den överlevande flickan. Däremot förblir hon ett stumt, anonymt offer och det ifrågasätts aldrig att Andersson (Lars Brandeby) hellre lägger krutet på att lösa fallet med sin påkörda kollega vars hemlighet känns alltför förutsägbar.

Som vanligt i dessa deckare känns det slappa manuset och hantverket som största problemet. Det finns intressanta teman men man skrapar enbart lite löst på ytan och det blir mer oundvikligt snack för att föra handlingen framåt än någon action eller riktiga känslor. Irene beter sig ovanligt – även för denna serie – ologiskt och man känner inte motivationen från henne att släppa sin familj (inklusive Reuben Sallmanders herr Huss komplett med svensk filmhistorias största tålamod) för att fortsätta gräva i fallet, även efter en skottskada som hon borstar av sig som ett dammkorn på axeln.

Kovacs gör som vanligt sitt bästa men har en platt karaktär och stundtals svidande rutten dialog att jobba med. Toppskådespelare som Eric Ericson, Moa Gammel och Dag Malmberg har inget eller lite att göra medan andra birollsaktörer ofta befinner sig på medioker nivå. Lägg till de vanliga actionscenerna i omotiverat slowmotion och förtexterna som avslöjar detaljer ur senare händelser i storyn och du har en hyfsad men lättglömd och ojämn DVD-deckare.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
P U T T E
Haha ja, man har väl någon skada i skallen :) Nej men det positiva är väl att de filmer man ser nära inpå dessa nästan höjs lite automatiskt pga av dessa är så bedrövliga. Kanske känns lite orättvist, men jag såg tex Arne Dahl´s filmer inte så långt efter dessa och de är ju rätt så jämbördiga filmer på pappret oj oj oj vilken skillnad. Ja och ändå är ju inte Dahl-filmerna några mästerverk, men de gör så oerhört mycket mer rätt! :) Se dem istället.
lindersson
Ändå sitter man där och kollar på dem, mer eller mindre valfritt dessutom.
P U T T E
Haha ja jag lider med dig, har ju gått genom samma "behandling" själv :)
Visa fler (2)

Veckans populära filmer

Visa fler