Irene Huss - En man med litet ansikte 2013

Drama Deckare Thriller
Sverige
89 MIN
Svenska
Irene Huss - En man med litet ansikte poster

Synopsis

En äldre man blir påkörd av en stulen bil. En polisbil tar upp jakten men förövarna kommer undan. Den stulna bilen hittas senare i ett industriområde, utbränd. På platsen hittas även kroppen av en mördad ung flicka. Irene Huss och hennes team skickas ut. Den påkörde mannen visar sig vara pensionerad polis men den unga flickans identitet förblir ett mysterium. Hör fallen ihop? 
Ditt betyg
2.1 av 47 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Irene Huss 9: En man med litet ansikte
DVD-premiär
7 september 2011
Språk
Svenska
Land
Sverige
Distributör
Nordisk Film
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

22 september 2011 | 16:01

Lättglömd och ojämn Irene Huss

Sveriges kvinnliga Beck/Wallander är tillbaka och denna gång är det dilemma mellan familjeliv och att stoppa en traffickingliga. Det finns en spännande historia där någonstans och veteranskådespelarna som vanligt gör sitt bästa, men manuset liksom produktionen haltar.

En polis blir några dagar innan sin pension ihjälkörd av en stulen bil. Bilen hittas senare uppbränd intill ett industriområde där man även finner kroppen efter en mördad flicka. Polisen Irene Huss (Angela Kovács) lyckas länka flickan till en traffickinghandel och man hittar en annan minderårig prostituerad som tas om hand. Men lägligt nog till Irenes planerade semester med sin frustrerade familj så kompliceras fallet ytterligare. Kan de två dödsfallen ha ett samband?

Trafficking är alltid ett känsligt och relevant ämne. Här hanteras det med ett stort, självklart allvar och man finner sympati hos den överlevande flickan. Däremot förblir hon ett stumt, anonymt offer och det ifrågasätts aldrig att Andersson (Lars Brandeby) hellre lägger krutet på att lösa fallet med sin påkörda kollega vars hemlighet känns alltför förutsägbar.

Som vanligt i dessa deckare känns det slappa manuset och hantverket som största problemet. Det finns intressanta teman men man skrapar enbart lite löst på ytan och det blir mer oundvikligt snack för att föra handlingen framåt än någon action eller riktiga känslor. Irene beter sig ovanligt – även för denna serie – ologiskt och man känner inte motivationen från henne att släppa sin familj (inklusive Reuben Sallmanders herr Huss komplett med svensk filmhistorias största tålamod) för att fortsätta gräva i fallet, även efter en skottskada som hon borstar av sig som ett dammkorn på axeln.

Kovacs gör som vanligt sitt bästa men har en platt karaktär och stundtals svidande rutten dialog att jobba med. Toppskådespelare som Eric Ericson, Moa Gammel och Dag Malmberg har inget eller lite att göra medan andra birollsaktörer ofta befinner sig på medioker nivå. Lägg till de vanliga actionscenerna i omotiverat slowmotion och förtexterna som avslöjar detaljer ur senare händelser i storyn och du har en hyfsad men lättglömd och ojämn DVD-deckare.

| 22 september 2011 16:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Irene Huss - En man med litet ansikte
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu