Intolerable Cruelty 2003

Romantik Komedi
USA
100 MIN
Engelska
Intolerable Cruelty poster

Synopsis

Miles är Los Angeles mest anlitade skilsmässoadvokat. En dag blir han uppsökt av Mr Rexroth som trots att han varit otrogen mot hustrun inte vill betala ett öre vid en skilsmässa. Miles, lovar självsäkert att hjälpa sin klient, men har då inte räknat med Mrs Rexroth. Finns det någon som vet lika mycket om skilsmässor så är det Marlyn Rexroth. Nu har hon siktet inställt på Miles Massey. En hänsynslös kamp mellan könen tar sin början.
Ditt betyg
2.3 av 246 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Intolerable Cruelty
Biopremiär
1 januari 2003
DVD-premiär
21 april 2004
Språk
Engelska
Land
USA
Ålder
7 år
Längd

Recensent

Alexander Kardelo

1 januari 2008 | 00:00

Nya Coen-filmen saknar Coen-känslan

Så har man då varit och sett "Intolerable Cruelty", med en polare och fyra pensionärspar i salongen. Undrade först om man inte hamnat lite fel, då alla tonårskids köade till "The League", men bröderna Coens nya rulle lockade nog ändå lite mer...

George Clooney spelar Miles Massey, en framgångsrik och smått legendarisk advokat som nästan aldrig förlorat ett mål. Han är expert på skilsmässor, och oavsett om det är frun som vill bli rik på makens bekostnad eller maken som vill lämna frun utan ett öre, så vet Miles exakt vad som ska göras.

En annan som kan det här med skilsmässor är vackra Marylin Rexroth, spelad av Catherine Zeta-Jones. Hon och hennes väninnor har dragit på sig en ful ovana - att gifta sig rikt och sedan sätta dit gubben för otrohet eller vad som helst, för att snabbt bli rika och gå vidare till nästa. Miles och Marylin möts för första gången när han ska representera hennes make, efter att denne ertappats med kurvig blondin på ett motell i utkanten av stan. Miles vinner såklart, och Marylin lämnas fattig, besviken - och hämndlysten?

Marylin sätter igång ett väl genomtänkt spel för att bli stenrik en gång för alla, allt medan Miles upptäcker att han mer och mer börjar falla för denna mystiska och fascinerande kvinna.

Jag erkänner. Utan bröderna Coens namn på filmaffischen hade jag förmodligen aldrig gått och sett denna romantiska komedi. Herrarna är kända för sina lätt skruvade filmer, men den som väntar sig en ny "The Big Lebowski" kommer att bli besviken. "Intolerable Cruelty" är tvättäkta publikfjäsk, och den välkända Coen-humorn lyser endast igenom ett fåtal gånger. Man vågar inte riktigt ta ut svängarna trots att manuset tillåter det, och skådespelarnas överspel, som känns så rätt i till exempel "O Brother Where Art Thou" känns bara felplacerat i detta sammanhang.

Nu är inte alla lika Coen-frälsta som jag, och de kan isåfall se fram emot en ganska underhållande, lättsam romantisk komedi med klös. Energin mellan Clooney och Zeta-Jones är härlig, och trots att någon annan knappt får synas i bildrutan kan den uppmärksamme skymta Billy Bob Thornton eller Geoffrey Rush i godkända biroller.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Intolerable Cruelty
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu