Intima främlingar 2004

Romantik Drama Thriller
Frankrike
104 MIN
Franska
Intima främlingar poster

Synopsis

Anna har bestämt sig för att uppsöka en psykolog, men råkar hamna hos finansrådgivaren William Faber. Anna inser inte att hon gått fel utan börjar bekänna sina äktenskapsproblem för Faber. Han blir både rörd och lite uppspelt och vågar inte berätta sanningen. Besöken fortsätter och snart byggs det upp en underlig ritual mellan dem. I takt med att de går allt djupare in i denna ovanliga relation börjar de båda se på livet med nya ögon utan en aning om vart det kommer att leda dem.
Ditt betyg
2.7 av 3 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Confidences Trop Intimes
Biopremiär
1 oktober 2004
DVD-premiär
13 april 2005
Språk
Franska
Land
Frankrike
Distributör
Triangelfilm
Ålder
Barntillåten
Längd

Recensent

Per Ganbar

1 januari 2008 | 00:00

Fransk dramakomedi om förhållanden

William Faber jobbar som skatterådgivare och driver sin egen firma. Han är granne med psykologen Dr. Monnier; båda har sitt kontor på samma våning. Faber har nyligen separerat från sin fru Jeanne. Sakta försöker båda på var sitt sätt gå vidare. Han genom att fokusera mer på jobbet, hon genom att träffa en ny. Hennes nye kille Marc jobbar som instruktör på ett gym. Den nye killen är nästan motsatsen till Will: han är stor, stark, avslappnad och rätt spontan. Det kanske är de egenskaper Jeanne saknade hos William? Eller är det bara en tillfällig älskare? Känner hon fortfarande något för William?

En dag får William besök av en ung kvinna. Hon sökte egentligen doktor Monnier men har tagit fel dörr. Ovetande om sitt misstag och utan att spilla någon tid berättar hon om sina problem med sin man! William hade inte tänkt kvarhålla henne någon längre stund men han blir mer engagerad och intresserad av vad han hör. Efter ett första samtal föreslår kvinnan som presenterar sig som Anna tid för ett nytt möte! William är inte ute efter att lura eller utnyttja henne. Kanske tycker han synd om henne när han går med på ett nytt möte.

William försöker också vänja sig vid tanken att han har blivit lämnad av sin exfru och ersatt av en roligare och kraftigare karl. Han önskar att han kunde få henne tillbaka men det verkar uteslutet. Visserligen träffas de ibland men mest som vänner och för att hon ska få tillbaka sina grejor. William passar ändå på att kolla in den nye killen och jämföra sig.

Under det andra mötet med Anna berättar hon själv att hon tagit fel på person men det är inget hon bryr sig om. Hon har velat prata med någon pålitlig man, någon som kan få henne att känna sig tillräckligt trygg att öppna sig. William lyssnar och verkar förstå; det spelar ingen roll att han inte är någon psykolog. Det hon vill prata om är en del intima saker och detaljer som hon och maken bråkat om. Ju mer William hör desto mer intresserad blir han! Han frågar även sin granne, den riktige psykologen doktor Monnier om råd för att kunna stödja Anna. Mötena med henne har även en positiv verkan på William. Det får honom att bättre förstå en kvinna och se på förhållanden.

Den här filmen handlar om förhållanden mellan par. Den är en film som på typiskt franskt sätt visar relationen mellan ett separerat par och deras nya förhållanden; livet är för kort för att man ska deppa eller sörja gamla förhållanden. Man lär sig, man utvecklas och man går vidare. Den är vacker, dels för fotot men också för storyn som på ett fint sätt lagom sakta går framåt. Det är lätt att känna sig delaktig i handlingen. Den utvecklas på ett sätt som inte är lätt att förutse.

Fabrice Luchini i rollen som Will Faber är utmärkt. Han gör en härlig tolkning; det är i stort sett han som är huvudpersonen i filmen och som med sitt skådespel lyfter filmen. Framför allt hans dansnummer till 60-talsmusiken är härligt och underbart. Gillar man fransk film är det här ett måste, fast den är kul och sevärd ändå. En fin relationsfilm som rekommenderas.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Intima främlingar
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu