In Another Country 2012

Drama
Sydkorea
89 MIN
Engelska
Koreanska
In Another Country poster

Synopsis

Isabelle Huppert spelar tre olika karaktärer, alla vid namn Anne som besöker en badort, bor på samma lilla hotell vid stranden och träffar samma grupp av människor, inklusive en viss livräddare som rastlöst vandrar upp och ner på stranden.
Ditt betyg
3.3 av 8 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Da-reun na-ra-e-suh
Språk
Engelska, Koreanska
Land
Sydkorea
Längd

Recensent

Kim Nilsson

12 november 2012 | 10:01

Fullständigt lysande

#SFF12 - Hupperts typiska franskhet kommer väl till pass i denna roliga, melankoliska och koreanska filmnovell om kommunikation, kärlek och fyrar.

Att Sydkoreas filmindustri beundras världen över är ingen hemlighet, men det är knappast för sina "feel-good"-filmer. Tvärtom är det ofta brutala handlingar, innovativa bildspråk och obeskrivbara narrativer som gör dem så spännande. Därför är det oerhört spännande att Hong Sang-soo försöker sig på något så annorlunda som en rak och enkel film om tre olika franska kvinnor som besöker den sömniga orten Mahong. Tvisten är att samtliga spelas av franska Isabelle Huppert.

Med ett upplägg som direkt kommer avskärma de som vill ha sin handling linjär, startar Hong sin berättelse där en hotelldrivare minns tre kvinnor som bott på hotellet. En regissör, en husfru och en lämnad professor, alla på jakt efter någon form av mening med livet. Trots att kvinnorna är tre olika individer stöter de på samma karaktärer och händelser i byn. Vem som är sann är upp till åskådaren att bedöma.

"In Another Country" handlar om kommunikation. Om hur vi människor försöker knyta an till varandra och hur svårt det faktiskt är. Det demonstreras inte minst genom att låta koreanska skådespelare kommunicera på knackig engelska med en lika språkförvirrad fransyska. Huppert, med sitt franska vemod, passar som handen i hansken i denna miljö och får visa prov på sin underskattade komiska talang. Hong skapar karaktärer som det är lätt att skratta med och känna för, trots att det episodiska upplägget kan störa.

Det är vackert, gripande och mycket varmt. En film att må bra av utan att egentligen kunna motivera varför. Som om Muminmammans anteckningar filmatiserats med hjälp av Bergmans allra bästa fingertoppkänsa. Fullständigt lysande!

| 12 november 2012 10:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera In Another Country
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu