In a World 2013

Komedi
USA
93 MIN
Engelska
In a World poster

Synopsis

Röstcoachen Carol är 30 år och bor fortfarande hemma hos sin pappa. Hon drömmer om att slå sig in i den hårda konkurrensen kring voice-overs. Hennes inte så tillgivna far är ett av de största namnen i branschen och tycker inte att en kvinna kan göra jobbet lika bra som en man. Frustrationen hos Carol blir inspirationen till att lyckas skapa sitt eget namn i det trångsinta yrket.
Ditt betyg
3.0 av 75 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
In a World...
Biopremiär
17 januari 2014
DVD-premiär
6 augusti 2014
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Universal Pictures
Ålder
Barntillåten
Längd

Recensent

Ri Versteegh

8 oktober 2013 | 18:45

En film som vinner sin publik

"In a World..." är inte en storfilm och blir nog inte en internationell succé. Trots det är det som om hela Hollywood mumlar om den här filmen, och jag gillar den skarpt.

Filmen är skriven och regisserad av Lake Bell. Bell har skrivit och regisserat ett par kortfilmer samt regisserat några avsnitt av "Childrens Hospital", men är utan tvekan en nykomling. Bell har skrivit sig själv i huvudrollen och det är en perfekt roll för henne.

Alla skådespelare är engagerande och intressanta. Många av dem känner vi väl igen men kan kanske inte placera med en gång. Nick Offerman spelar en liten roll i filmen. Är man ett fan av "Parks and Recreation" känner man lätt igen honom och blir troligtvis lika glad som jag, när man ser honom komma in i filmen. Ett ganska förvånande ansikte i filmen är Eva Longoria som spelar sig själv och bjuder på sig själv. Fred Melamed spelar Bells pappa. Han gör ett bra jobb med att vara en arrogant man i slutet av sin karriär. 
Bell spelar en kvinna som försöker ta sig in i voice-over världen, en värld dominerad av män. Ett av de största namnen i voice-over är hennes egen pappa som inte kan hantera sin dotters succé. Bell spelar bra. Hon är intressant och charmig.

Manuset vann pris på Sundances filmfestival och det är kanske inte så förvånansvärt. Dialogen är riktigt snygg! Den känns taktil och nutid. Själva storyn är inte lika intressant för mig. Trots att den är engagerande och bra känns den lite för konstruerad och stressad på slutet. Vad jag dras till i filmen är hur den tar upp ämnen som feminism och kändisar som tar voice-over jobb, utan att det blir fokus för filmen.

Filmens styrka är att den känns personlig, som om den kommer från Bell själv. Det är inte en ekvation i hur alla pengar ska spelas in världen över. Den är inspelad i Los Angeles och man får en känsla av att Bell samlat ihop massor av sina skådespelande och underskattade vänner i en film där de allihop får lysa.

Det är en film som vinner sin publik. Jag satt i publiken med min man och några minuter in i filmen tittade vi på varandra och undrade vad vi hade gett oss in på. Men så många som talade gott om den hade vi hopp om att ha fel. Det hade vi. Kort efter att jag trott att jag skulle ha svårt för att titta på 90 minuter av detta vanns jag över och tyckte att jag hade fått se något intimt. Det var inte lika utlämnade som jag kanske hade önskat men det var något äkta. Det var ett riskfyllt projekt och jag föll fullkomligt för "In a World".

| 8 oktober 2013 18:45 |