How to Have Sex 2023

Drama
Storbritannien
91 MIN
Engelska
How to Have Sex poster

Synopsis

Tara, Skye och Em, tre brittiska tonåringar reser till Kreta för en semester av festande med sprit, klubbar och killar. Inbakat i paketpriset kommer baksmälla och ångest, men inga hinder ska komma emellan trion och deras livs bästa sommar.
Ditt betyg
3.2 av 5 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
How to Have Sex
Biopremiär
24 november 2023
Språk
Engelska
Land
Storbritannien
Distributör
NonStop Entertainment
Åldersgräns
11 år
Längd

Recensent

Lucas Mass

10 november 2023 | 17:30

En rå skildring av festkultur och samtycke

RECENSION. En komplex och autentisk film om tonårshedonism och grupptryck som blir viktigare och viktigare ju svårare den är att titta på. Molly Manning Walkers debutfilm "How to Have Sex" imponerar i sin känslomässiga ärlighet som upplevs som att få ta del av ett minne.
”How to Have Sex” återvänder flera gånger till en bild av en gata morgonen efter en kaotisk natt som nu nästan liknar något postapokalyptiskt. Det som en gång var en fest är nu ett kusligt efterspel. Ett minne av vad som var förr och allt som lämnats kvar kommer eventuellt behöva tas itu med - speciellt känslomässigt.
 
Molly Manning Walkers debut är rotad i ett enda ögonblick runt filmens mittpunkt och efter det känns ingenting riktigt sig likt. Men innan det är det en resa fylld med dans, svett, shots i baren, kräkningar i badrummet och pommes på promenaden hem till hotellet. Det är äventyret Tara (Mia McKenna-Bruce), Skye (Lara Peake) och Em (Enva Lewis) har gett sig iväg på medan de väntar på sina examensresultat som kommer bestämma deras framtid.
 
Tara är den yngsta och mest oerfarna i gruppen och det är hennes ögon vi ser världen genom. Alla subtila kommentarer från både hennes vänner och främlingar som kan vara lätta att borsta undan till en början, men som till slut börjar framstå som något mörkare. McKenna-Bruce betonar Taras resa i sin prestation med en rå tystnad och subtila ansiktsuttryck som talar högre än ord.
 
Walker presenterar ”How to Have Sex” med en fritt flödande kamera som ofta bara dokumenterar upplevelsen. Filmiska knep används väldigt sällan för att berätta hur vi borde känna - Walkers regi bara visar det som det är. Det mesta Walker blandar sig in i presentationen handlar om den tidigare nämnda mittpunkten. En scen som vi ibland återvänder till för att ge ytterligare kontext till något som hände.
 
Filmen är väldigt mörk men är inte intresserad av att lämna oss helt upprörda och utnyttjade. Det bestående budskapet är hopp med en avslutning som präglar att det är möjligt att fortsätta från trauma. Den unga kvinnan som kommer tillbaka till England kommer inte att vara samma Tara, men det behöver inte betyda att hon måste vara vilsen för alltid.
 
Många jämförbara filmer brukar försöka undvika komplexiteten i mänskliga relationer eftersom det finns en stor risk att det kan sabotera budskapet. ”How to Have Sex” är dock inte orolig över att utforska de obekväma nyanserna om gränsen mellan tvång och samtycke. Det är inte precis en film som startar ett helt nytt samtalsämne, men den lyfter fram och moderniserar en konversation som aldrig slutar vara relevant.
| 10 november 2023 17:30 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera How to Have Sex
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu