Hot Chick (2002)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
17-åriga Jessica Spencer är just så odräglig som bara pluggets populäraste tjej kan vara. Men en morgon får hon sitt livs chock - en förbannelse har förvandlat henne till en sluskig, 30-årig man. Medan Jessica får en omtumlande inblick i grabbarnas värld, börjar en vild jakt mot tiden för att kunna häva förbannelsen. Jessica har nämligen bestämt sig för att vinna skolans cheerleader-tävling och ta tillbaka sin snygge pojkvän. Något som lär bli svårt så länge hon är fångad i en medelålders manskropp.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: HOT CHICK

Tonårstjej byter kropp med loser
På åttiotalet var det ganska vanligt med filmer där två karaktärer bytte kropp med varandra. Sedan har det inte kommit någon sån på länge, men nu har Adam Sandler och Rob Schneider återigen blåst liv i denna gamla filmidé.

Producerad av Sandlers filmbolag Happy Madison och med Schneider i huvudrollen vet vi ungefär vad man kan vänta sig: en halvkul komedi med en del sjuka inslag - "The Hot Chick" är dock en av deras bättre filmer.

Tonårstjejen Jessica är snygg, populär och sådär lagom elak som man måste vara för att klara sig på high school. En dag kommer hon över ett par antika örhängen, som det vilar en förbannelse över. Hon tappar det ena, som hittas av den 30-årige kriminelle losern Clive, spelad av Rob Schneider. Och morgonen därpå, när de vaknar upp, har de bytt kroppar med varandra.

Detta är ungefär vad hela filmen går ut på. Vi får följa Jessica, i sin manskropp, som av någon anledning inte börjar med att leta upp sin riktiga kropp utan först ser till att ställa till det ordentligt och hamna i pinsamma (och för oss som tittare självklart roliga) situationer. Hon börjar jobba som trädgårdsmästare hon sin egen far, och som städare på skolan, för att kunna vara nära familjen och vännerna.

"The Hot Chick" är en kul och underhållande film, som inte ska tas på alltför stort allvar. Den kommer inte med några pekpinnar eller dolda budskap, utan ser till att, tja, underhålla och bjuda på flera goda skratt. Tyckte först det var tråkigt att man inte fick följa losern, han som fick Jessicas kropp, så mycket, men när han väl dyker upp så är det en riktigt trist karaktär. För att inte tala om att Rachel McAdams inte är så himla bra på att spela man.

Nej, då är det mycket roligare att se Rob Schneider, som tidigare fått spela både gigolo och djur på film, i rollen som tonårstjej bland skrikande tjejkompisar och hejaklackstävlingar. Även Adam Sandler är med i filmen, i en liten biroll, och jag är glad att det inte var han som fick spela Jessica, för den människan är ju bara för tråkig... Filmen i sin helhet är en helt okej komedi och självklart sevärd.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
11015
Hah. Skrattretande.
Danne
Haha jo det ser bättre ut nu. :)
Alexander Dunerfors
Blev det bättre nu? :) Såg att hälften föll bort, kanske lika bra det. Är inget större fan av mina gamla texter...
Visa fler (2)

Veckans populära filmer

Visa fler