Hostel: Part III 2011

Hostel: Part III poster

Synopsis

Fyra vänner firar svensexa i Las Vegas, när de blir lockade att följa med två sexiga eskortflickor till en privat fest. Men snart upptäcker de att de lurats in i en brutal tortyrlek...
Ditt betyg
1.6 av 105 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Hostel: Part III (Hostel 3)
DVD-premiär
11 januari 2012
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Sony Pictures
Åldersgräns
15 år
Längd

Recensent

Fredrik Adolvsson

10 januari 2012 | 20:01

Underhållning med låg äckelfaktor

När tredje filmen i vandrarhemserien landade på mitt bord, var det utan att ha sett någon av de två första. Frågan är om "Hostel: Part III" klarar sig på egna ben. Utan att säga något om filmens kvalitet i övrigt, så klarar den åtminstone så mycket.

Eller jag antar att den klarar så mycket, huruvida det finns karaktärer eller trådar som förs över från tidigare filmer naturligtvis svårt för mig att säga, däremot känns den som en helt fristående del.

Jag har medvetet hållit mig borta från "Hostel"-filmerna på, visade det sig nu efter en välbehövlig faktakoll, ganska felaktiga grunder, då jag hade fått för mig att filmens tema hade med köttätande bakterier att göra. Den typ av handling som väcker hypokondrikern i mig. Men nej, istället handlar det alltså om ett koncept med rika klienter som betalar för att få tortera och mörda andra människor, och det låter mycket roligare.

I denna den tredje upplagan är det efter en inledande scen inte mycket kvar av vandrarhem i handlingen, och historien har förflyttats från östeuropa till Las Vegas, där de rika i det här fallet satsar pengar på olika detaljer kring hur och när offren kommer dö, samtidigt som de tittar på (tortyrporr i ordets rätt bemärkelse). De fyra vännerna som åkt till Vegas för den enes svensexa är lyckligt ovetandes om detta, när vad som ska bli en stunds hårt festande med sprit, kvinnor och knark plötsligt tar en vändning till det förskräckliga.

Förutom att del tre är första delen utan Eli Roth bakom rattarna, är det dessutom första delen som i USA gått direkt till video utan att passera biograferna. Vilket inte på något sätt brukar borga för bra film. Och nej, det är inte heller en bra film. Skådespeleriet lämnar ofta mycket att önska. Det finns undantag, mannen som verkar vara den närmast ansvarige för spelen är läbbigt skrämmande på det där lugna, lite för normala, sättet, och flera av de andra ser åtminstone ut att ha roligt i sina tunna roller. De måste å andra sidan bära upp ett manus med en högst ansenlig mängd hål i sin handling, och där hjälper det inte hur många "fuck you" och "motherfucker" man än försöker trycka in, det behövs mer distraktion än så. Speciellt när specialeffekterna hade mått bra av mer budget, och framför allt när äckelfaktorn hade kunnat tas mycket längre.

För tack vare sitt rykte är det trots allt där jag hade väntat mig mer, lite ordentligt blod och kött, väl synliga inälvor, och så vidare. Bortsett från ett par scener är det dock dåligt med sådant. Blod skvätter, javisst, vapen viftas med, det är grafiken som saknas. 

Och samtidigt, faktiskt, har den (jag lovar) ett visst mått av underhållningsvärde. Kanske hjälper de låga förväntningarna till, jag vet inte, och återigen, att kalla "Hostel: Part III" för en bra film är att vara jävligt snäll, men tiden som spenderas här är inte helt bortkastat. Jag hade inte långtråkigt.

| 10 januari 2012 20:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Hostel: Part III
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu