Hostel: Part III (2011)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Fyra vänner firar svensexa i Las Vegas, när de blir lockade att följa med två sexiga eskortflickor till en privat fest. Men snart upptäcker de att de lurats in i en brutal tortyrlek...
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: HOSTEL: PART III

Underhållning med låg äckelfaktor
När tredje filmen i vandrarhemserien landade på mitt bord, var det utan att ha sett någon av de två första. Frågan är om "Hostel: Part III" klarar sig på egna ben. Utan att säga något om filmens kvalitet i övrigt, så klarar den åtminstone så mycket.

Eller jag antar att den klarar så mycket, huruvida det finns karaktärer eller trådar som förs över från tidigare filmer naturligtvis svårt för mig att säga, däremot känns den som en helt fristående del.

Jag har medvetet hållit mig borta från "Hostel"-filmerna på, visade det sig nu efter en välbehövlig faktakoll, ganska felaktiga grunder, då jag hade fått för mig att filmens tema hade med köttätande bakterier att göra. Den typ av handling som väcker hypokondrikern i mig. Men nej, istället handlar det alltså om ett koncept med rika klienter som betalar för att få tortera och mörda andra människor, och det låter mycket roligare.

I denna den tredje upplagan är det efter en inledande scen inte mycket kvar av vandrarhem i handlingen, och historien har förflyttats från östeuropa till Las Vegas, där de rika i det här fallet satsar pengar på olika detaljer kring hur och när offren kommer dö, samtidigt som de tittar på (tortyrporr i ordets rätt bemärkelse). De fyra vännerna som åkt till Vegas för den enes svensexa är lyckligt ovetandes om detta, när vad som ska bli en stunds hårt festande med sprit, kvinnor och knark plötsligt tar en vändning till det förskräckliga.

Förutom att del tre är första delen utan Eli Roth bakom rattarna, är det dessutom första delen som i USA gått direkt till video utan att passera biograferna. Vilket inte på något sätt brukar borga för bra film. Och nej, det är inte heller en bra film. Skådespeleriet lämnar ofta mycket att önska. Det finns undantag, mannen som verkar vara den närmast ansvarige för spelen är läbbigt skrämmande på det där lugna, lite för normala, sättet, och flera av de andra ser åtminstone ut att ha roligt i sina tunna roller. De måste å andra sidan bära upp ett manus med en högst ansenlig mängd hål i sin handling, och där hjälper det inte hur många "fuck you" och "motherfucker" man än försöker trycka in, det behövs mer distraktion än så. Speciellt när specialeffekterna hade mått bra av mer budget, och framför allt när äckelfaktorn hade kunnat tas mycket längre.

För tack vare sitt rykte är det trots allt där jag hade väntat mig mer, lite ordentligt blod och kött, väl synliga inälvor, och så vidare. Bortsett från ett par scener är det dock dåligt med sådant. Blod skvätter, javisst, vapen viftas med, det är grafiken som saknas. 

Och samtidigt, faktiskt, har den (jag lovar) ett visst mått av underhållningsvärde. Kanske hjälper de låga förväntningarna till, jag vet inte, och återigen, att kalla "Hostel: Part III" för en bra film är att vara jävligt snäll, men tiden som spenderas här är inte helt bortkastat. Jag hade inte långtråkigt.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
TheAlien659
så dålig så man nästan spyr.....
3571-0
Den här var riktigt långt ifrån lika bra som dom två första. Tvåan tycker jag personligen var bättre än den första. Den här utan Eli Roth, vilket märks, men ändå underhållande om man gillade dom två andra i serien. Men som sagt inte lika bra.
6845-0
Vi som verkligen sett de första två filmerna fattar att det är en isande thriller. Jag tyckte våldet i Driver var mycket råare än Hostel. Tortyr porr myntades när SAW kom ut och då av en människa som aldrig sett filmen. Men "moraltanter" gnuggade händerna åt att ha ett nytt ord att negligera rysare och skräck.
Visa fler (5)

Relaterade filmer