Honey 2003

Romantik Drama
USA
91 MIN
Engelska
Honey poster

Synopsis

Honey Daniels är fast besluten att en dag slå igenom som dansare, trots att hennes föräldrar gör allt för att få henne att satsa på en traditionell karriär. På dagarna försörjer sig Honey som instruktör i hip hop-dans , men på kvällarna släpper hon loss och visar upp sin talang på stadens klubbar. En dag får en berömd videoregissör se Honey uppträda och erbjuder henne ett jobb som bakgrundsdanserska i hans videos. Det dröjer inte länge förrän hon får bli koreograf åt artister som Missy Elliott, Tweet och Jadakiss&Sheek och det verkar som om Honeys dröm är på väg att gå i uppfyllelse. Men livet på toppen blir inte vad Honey tänkt sig och besviken återvänder hon till vardagsslitet. Passionen för dansen har slocknat, men en dag stöter hon ihop med en grupp ungdomar som dansar på gatan...
Ditt betyg
2.5 av 206 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Honey
Biopremiär
27 juni 2004
DVD-premiär
24 november 2004
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Universal Pictures
Ålder
7 år
Längd

Recensent

Alexander Dunerfors

1 januari 2008 | 00:00

Honungssöt film med sköna moves

Honey Daniels är en precis lika söt och gullig tjej som namnet antyder. Hon är i 20-årsåldern, bor i Bronx och sliter häcken av sig på tre olika jobb, medan hon drömmer om att en dag få vicka på rumpan i Missy Elliotts musikvideor. Den stora drömmen är på väg att bli sann då en sliskig videoregissör upptäcker hennes danskunskaper på en bar.

”Honey” är ingen originell historia, vi har sett det här hundra gånger förut. Den har alla de där självklara ingredienserna vi redan från början kan gissa oss till – sliskige regissören förväntar sig lite hanky panky som tack, en av Honeys duktiga unga danselever hamnar i finkan för att han beblandat sig med ”fel” gäng. Men ska man återanvända en gammal uttjatad story kan man lika gärna ta en som har något positivt att berätta.

Regissören bakom ”Honey” blandar Eminems mod och viljestyrka och från ”8 Mile” med glädjen och entusiasmen hos Billy Elliot, och slutresultatet blir en trevlig och honungssöt historia. Däremot kunde man ha vågat lite mer. Med risk för spoilers – vägen uppåt är i det närmaste spikrak för Honey, med få motstånd, tråkigt!

”Honeys” starka sida är dock all skön hiphop och r’n’b, samt den fantastiska koreografin. Jag skäms nästan lite för att bara sitta still i biofåtöljen, man blir jäkligt sugen på att dansa.

Jessica Alba gör ett bra jobb i huvudrollen. Hon är som en yngre kopia av Jennifer Lopez - vacker, charmig och inte minst en duktig dansare. Förutom huvudrollen i James Camerons serie ”Dark Angel” som vi sett på TV4 har hon inte gjort så många andra roller och”Honey” kan bli just det genombrott hon behöver. Man får bara hoppas att hon håller sig borta från halvtaskiga romantiska komedier som förmodligen blir de första manusen som dimpar ner i hennes brevlåda… 

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Honey
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu