Halva sanningen (2005)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Filmen handlar om Eskil som är fyrtio år och lastar bagage på Arlanda. Hemma i den lilla staden, där Eskil växte upp, tror däremot alla att han är läkare. Driven av gammal kärlek smiter han hem en sommarkväll och ofrivilliga möten blir både komiska och tragiska. För alla har vi väl några halva sanningar att bära på...
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
1.0 av 11 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: HALVA SANNINGEN

Lögner och halvsanningar

Eskil återvänder efter många år till hemstaden Sala för en klassåterträff. Där möter han Lena, sin ungdomskärlek som fortfarande väcker känslor hos honom, samt före detta bäste vännen Juppe som fortfarande minns Eskils svek i deras ungdom.

Eskils far har alltid varit en notorisk lögnare. "Det man inte vet har man inte ont av", är hans motto, och sådan far sådan son, vet ju alla. Även Eskil har då och då tagit till en vit lögn, och på grund av detta tror alla i Sala, inklusive hans far, att Eskil är läkare. Medan han i själva verket packar bagage på Arlanda.

Till filmens fördel bör nämnas att fotografen har gjort ett fantastiskt jobb. Det är ofta Hollywood-klass på bilderna, och lyckas man att få Sala att se intressant ut, då har man fanimej varit duktig. Det är också trevligt med några nya ya ansikten inom svensk film: främst Steve Kratz och Martina Haag, för att nämna huvudrollsinnehavarna, men de flesta av filmens såkdespelare är nya framför kameran.

Filmens nackdelar är något fler. Värst av allt är manuset, det urtråkiga manuset som dessutom på ett ytterst klumpigt och ibland även smaklöst sätt växlar mellan allvar och scener som ska föreställa roliga. Jag vill inte avslöja för mycket av handlingen ifall någon som gillar att plåga sig själv ändå vill se "Halva sanningen". Men jag hoppas regissören till nästa gång bestämmer sig om det är en relationskomedi man vill göra eller relationsdrama. För en blandning funkar inte, inte här.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!

Veckans populära filmer

Visa fler