Guns Akimbo 2019

Action Komedi
USA
95 MIN
Engelska
Guns Akimbo poster

Synopsis

Miles har ett arbete utan framtidsutsikter och är fortfarande kär i sin ex-flickvän Nova. Vad han inte vet är att ett gäng som heter Skizm driver ett dödligt spel där totala främlingar kämpar för att underhålla en onlinepublik på miljoner. Miles finner sig snart fast i spelet och tvingas slåss på liv och död. När Nova kidnappas måste han övervinna sin rädsla för att kämpa för den tjej han älskar.
Ditt betyg
2.8 av 39 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Guns Akimbo
DVD-premiär
6 april 2020
Digitalpremiär
23 mars 2020
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Noble Entertainment
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

26 mars 2020 | 09:00

Opretentiös actionkomedi

Daniel Radcliffe tvingas fly för livet när han ofrivilligt rekryteras till ett onlinespel på liv och död. Det är ganska troligt att du glömt den här actionkomedin om en vecka – lika troligt är det att du har en kul tid medan du kollar.
Har du hört talats om den här actionkomedin så är chansen stor att det är på grund av den numera ökända regissören/manusförfattaren Jason Lei Howdens twitterskandal (som involverade hans försvar av användandet av n-ordet). Det har lite tagit fokus från huruvida bra filmen är och många har bojkottat den. Det är synd för nyzeeländarens andra långfilm (efter sevärda debuten ”Deathgasm”) är skön underhållning att döda tid med i TV-soffan.
 
Daniel Radcliffe, i ännu en roll som distanserar honom från Harry Potter, är hopplösa losern Miles som spenderar dagarna med tv-spel och suktande efter sitt ex. Samtidigt organiserar kriminella Skizm populär underhållning online i form av dödliga strider mellan diverse främlingar. Snart rekryteras Miles ofrivilligt – med pistoler fastspikade i händerna - och han får fly för livet från sin utsedda motståndare, den skoningslösa Nix (Samara Weaving).
 
Med undantag för viss uddlös satir och samhällskritik kring samvetslös konsumtion av reality-tv – tänk en modern ”Truman Show” med avskjutna kroppsdelar – så är det en film som inte tar sig på stort allvar och med all rätt. Opretentiös underhållning i färgglad neon med såväl förlösande slapstick som serietidningsliknande actionsekvenser till covers av 70/80-talshits.
 
Talanger som Radcliffe och Weaving i huvudrollerna gör inte saken sämre. Radcliffe är perfekt i den här typen av roll som välmenande men klantig mes. Weaving bevisade sig vara en hårdhudad rövsparkare i förra årets ”Ready or Not” och har väldigt kul här, även om hon gärna hade kunnat få mer utrymme. Däremot är Ned Dennehys tatuerade skurk lite av en tråkig klyscha – en av hans hejdukar kommenterar till och med hur han liknar något från ett TV-spel.
 
Den här typen av film kanske inte heller siktar på högre nivåer av realism men det blir frustrerande ologiskt ibland. Bara upplägget – att en hjälplös kontorsråtta ska slåss mot en kompentent mordmaskin – känns lite väl korkat. Även andra detaljer, som att Miles flera gånger har chans att tillkalla hjälp eller verkar överleva alla former av fysiska skador, är sådant man får leva med. ”Guns Akimbo” försöker inte vinna några stora filmpriser men tillräckligt underhållande är det för att döda 95 minuter.
 
| 26 mars 2020 09:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Guns Akimbo
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu