Gunpowder Milkshake 2021

Action Gangster Thriller
USA
114 MIN
Engelska
Ryska
Gunpowder Milkshake poster

Synopsis

I sitt turbulenta liv som lönnmördare tvingades Scarlet att överge sin dotter Sam och fly. Många år senare har Sam också vuxit upp till en kallblodig topred. Men ett riskfyllt uppdrag spårar ur och en oskyldig 8-årig tjej hamnar mitt i gängkriget. Sam måste agera på egen hand, vilket leder henne tillbaka till Scarlet och hennes gamla vapendragare Tillsammans tar de upp kampen mot de som tog allt från dem.
Ditt betyg
2.5 av 35 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Charlotte Brange

15 juli 2021 | 11:15

Sparar på känslor, men inte på krut

Det finns betydligt mer kryddigt krut än vän mellanmjölk i stjärnspäckade ”Gunpowder Milkshake”. Tre generationer av lönnmördare in neonfärger får intresset att rusa i taket, men den emotionella biten lyfter aldrig till de annars pulshöjande nivåerna.
Sam (Karen Gillan) arbetar som lönnmördare för det mer än småskumma gänget The Firm. Hennes uppdrag är förbeställda och noga övervakade, och när det går snett får hon lite oväntat ta den åttaåriga (och 3 fjärdedelar) Emily (Chloe Coleman) under sina vingar.

Då Sam själv blev övergiven av sin lika skjutglada mamma (Lena Headey) som ung har hon inget annat val än att ge Emily allt hon förmår – något som visar sig vara en utmaning när man redan har hamnat på kant med maffian. Uppbackad av sina bonusmammor Anna May (Angela Bassett), Mathilde (Carla Gugino) samt Florence (Michelle Yeoh) från det ammunitionstunga ”Biblioteket”, är Sam redo att ta sig an den viktigaste fighten i hennes liv – att vinna, men även att skydda de hon bryr sig om.

”Gunpowder milkshake” är strösslad med stjärnor och målar upp sina många blodstänk i glada neonfärger. I regissörstolen sitter Navot Papushado (”Big Bad Wolves”) som verkar ha haft roligt i skapandet av sin familjefilm. Inte i den bemärkelsen vi brukar benämna familjefilm förstås, för den unga Emily till trots skulle jag inte rekommendera ”Gunpowder Milkshake” till något barn överhuvudtaget.

Det är dock en skakigt ojämn historia vi får följa. Actionscenerna är många, detaljerade, och i starkt färgglada toner. Slagsmålsscenerna är inte särskilt troliga, och någorlunda förutsägbara, men de har ändå en slags charm. Det fungerar bäst när den mesta seriositeten släpps i förmån för skratt, såsom i mittenscenerna när Sam får ta sig an ett fnissande och dråpligt gäng av skurkar som närapå skulle kunna passa in i en Kalle Anka-tidning.

Tråkigt nog så får inte sidokaraktärerna ta del av den energi som resten av filmen har. Varken Lena Headey (vår iskalla Cersei från ”Game of Thrones”) eller Michelle Yeoh (fighting-drottning i ”Crouching Tiger, Hidden Dragon”) får se sina karaktärer utvecklas någonvart. Synd, men vill filmen hellre tvärt rusa åt riktningen våldsam action, så riskerar karaktärsutveckling att bli slaktad.

”Gunpowder Milkshake” saknar verkligen inte fart, fläkt, och coola actionscener. Men den saknar en historia som kittlar ens empatiska nerv. Önskan om att vi ska bry oss om de udda familjebanden når inte ända fram utan stannar av. När the bad guy i sann ”Avengers”-stil hotar med ”I have an army”, och Sam svarar ”Well I have my mom!” vrider jag mig aningen av töntighet. Lite finess hade varit ”cherry on top” på denna rökiga milkshake.
| 15 juli 2021 11:15 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (1)
2
Fartfyllt och hyfsat snyggt, men väldigt ointressant. Stundtals verkar filmen inte ens bry sig om att motivera slakten utan öser på med folk från höger och vänster utan att man knappt vet varför. Orkade knappt hålla uppe intresset efter biblioteksfajten, men brudarna är coola, så visst kan den få 2/5.
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu