Good Luck to You, Leo Grande 2022

Drama Komedi
Storbritannien
97 MIN
Engelska
Good Luck to You, Leo Grande poster

Synopsis

Dramakomedi om Nancy Stokes, en 55-årig fd lärare och änka som längtar efter lite äventyr, mänsklig kontakt och lite sex… bra sex!
Ditt betyg
3.6 av 11 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Good Luck to You, Leo Grande
DVD-premiär
12 december 2022
Digitalpremiär
12 december 2022
Språk
Engelska
Land
Storbritannien
Distributör
Scanbox Entertainment
Åldersgräns
15 år
Längd

Recensent

Annika Andersson

28 juni 2022 | 10:00

Charmigt och berörande om njutning, åldrande och sex

Vilka fantastiska rollprestationer av Emma Thompson och Daryl McCormack i Sophie Hydes sexköpardrama! Finspelt kammarspel med många tänkvärda poänger om åldrande och sex.
Den nyblivna änkan Nancy (Emma Thompson) är en pensionerad lärarinna som har nått sin gräns. Hon är såpass olycklig att hon inte står ut längre, utan helt bryter sina propra rutiner och beställer en sexarbetare vid namn Leo (Daryl McCormack) till ett exklusivt hotellrum, för att äntligen få uppleva sexuell njutning.
 
Den unge, snygge Leo är väldigt sympatisk och snäll. Han är öppen, rolig och självsäker. Men Nancy är livrädd. Hon har aldrig haft en orgasm, och beskriver sexlivet med sin man som otillfredsställande och trist. Så när hon nu äntligen tänkt sig att få uppleva det alla andra verkar ha, låser det sig. Sex är trots allt inte bara kroppsligt och Nancy har svårt att fullfölja sin plan.
 
“Good Luck to You, Leo Grande!” är ett finstämt kammarspel som till största delen utspelar sig mellan Thompson och McCormack på hotellrummet. Den intima inramningen mellan de två karaktärerna ger dramat en pjäskänsla som fungerar såpass fint på film tack vare de fantastiska skådespelarprestationerna och kemin mellan de båda.
 
Mötet förgrenar sig till flera, och Nancy och Leo kommer varandra närmre in på livet, men det är svårt att veta vart gränsen går eftersom det i grund och botten är en affärstransaktion. Nancy blir alltför “intim” på fel sätt när hon oroar sig för att Leo kanske är offer för människohandel, eller när hon undrar om han känner sig förnedrad av att vara där, eller om han upplever hennes kropp som frånstötande. Leo är snäll, han kan sitt jobb, och han dömer inte eller säger ifrån - tills hon börjar nysta i hans privatliv…
 
Filmen är uppfriskande uppriktig vad gäller sex, åldrande, och det bagage som många bär runt på som är förknippat med sex. Filmens icke-dömande inställning till sexarbete kan dock upplevas som problematiskt, för någonstans har vi ju här en omvänd version av “den snälla lilla horan” som “läker” protagonisten utan egen vinning, för att därefter lydigt drar sig tillbaka och försvinna in i skuggorna (ett återkommande tema i många filmer och serier; från Ricky Gervais "After Life" till Neil LaButes fina “Some Velvet Morning” som för övrigt har samma intima pjäskänsla).
 
“Good Luck to You, Leo Grande!” är dock en väldigt sexlös film om sex! Här visas ingenting explicit. Filmen är en charmig och berörande resa om karaktärernas inre utveckling, om mänsklighet och medkänsla, vänskap och empati, och så mycket däremellan. De starka skådespelarprestationerna håller uppmärksamheten filmen igenom och temat lämnar mycket att fundera över! Rekommenderas varmt!
| 28 juni 2022 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Good Luck to You, Leo Grande
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu