Good Luck Chuck (2007)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Tandläkaren Charlie Logan lider av en förbannelse som gjort honom populär bland singelkvinnor: Ligg en gång med Charlie och nästa man du möter kommer att bli mannen i ditt liv! När ryktet om Chucks förbannelse sprider sig, står kvinnorna på kö för att få en natt med honom. Men Chuck vill finna kärleken. På ett bröllop möter han den klumpiga och svårflirtade Cam Wexler. Chuck blir blixtförälskad men om han ligger med Cam gör ju förbannelsen att Cam möter en annan man...
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: GOOD LUCK CHUCK

Det blev kalkon till jul i alla fall

Ibland kommer filmer som verkligen ber om det eller som i alla fall bjuder på det. Såna filmer som passat så mycket bättre i papperskorgen eller åtminstone direkt på DVD. Som recensent är det då oftast svårt att låta bli. Har man suttit och sett smörjan i över en timme tar man sig rätten att racka ner. Alltså, från författaren vars nästa film handlar om människoätande pirajor (originellt), Josh Stolberg kommer nu "Good Luck Chuck" en helt efterbliven och riktigt usel film.

Under ett barndisco får 10-årige Charlie "Chuck" Logan en förbannelse kastad över sig. Att aldrig uppleva kärleken och att kvinnorna som ligger med honom skall finna att nästa man de träffar är mannen i deras liv. Lite väl dramatiskt för ett fjortisdisco kan tyckas men många år senare lever Charlie, nu en framgångsrik tandläkare, det ungkarlsliv som många män önskar sig. Han tjänar pengar, hänger med sin polare Stu och raggar kvinnor men utan kärlek i sikte. När så ryktet om hans förbannelse sprider sig ökar Charlies popularitet. Han blir helt enkelt alla singelkvinnors knullsamarit som förutom att bjuda på ett ligg också, till följd av sin förbannelse, visar de vägen till den äkta kärleken. Något han själv aldrig kommer att finna. I samma veva träffar han den klumpiga men charmiga Cam Wexler (Jessica Alba) och blir blixförälskad. Men ligger han med henne kommer hon att möta en annan man, sin drömman. Alltså måste han bryta förbannelsen.

På ett skrattretande sätt verkar "Good Luck Chuck" vara den manliga motsvarigheten till chickflicks. Det är av män, om män och för män. Det sveps öl, raggas brudar och skämtas om storbröstade blondiner och bögar. En humor som befinner sig lika långt ner som IQ-nivån hos karaktärerna i filmen. T.ex. är den klantiga Cam inte otursförföljd utan bara väldigt blåst. Jessica Alba gör effektivt av med all skådespelarcred hon må ha haft när "Good Luck Chuck" endast blir en ursäkt för henne att halvnäcka. Det är bara att inse att Alba först och främst lever på sitt utseende och i femtiotredje hand sin förmåga att spela. Vad som kommer där emellan kan lämnas osagt men det är ett under att hon klarat sig hit och den här filmen är ironiskt nog en god sammanfattning av hennes karriär. Pinsam, ytlig och alltför lång. 

Med Dane Cook som förutom att vara överskattad som komiker inte har någon vidare skådespelartalang, verkar kalkonen fulländad. I hans grepp och i kombination med en sketchliknande klippning blir "Good Luck Chuck" just inte mer än ett collage av riktigt riktigt usla sketcher. Manuset i sin tur formligen blöder. Biobesökarna dränks i taffliga repliker varvat med små moralkakor till löjliga stråkar. Rollfigurerna får med få undantag en dålig presentation i filmen och är ovanligt endimensionella. Visst, jag skrattar men inte av glädje eller humor utan av ren och skär pinsamhet.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
VISA FLER EXTERNA RECENSIONER +
Senaste kommentarer
vinterblod
Jag älskar den, varför vet jag inte men jag gör det. Detta är en sådan film jag kollar på om jag känner mig lite nere och bara vill ha någonting enkelt att titta på!
MovieManVonKickass
Det är verkligen något fel på Good Luck Chuck om till och med någon ur den målgrupp filmen siktar sig mot, tycker att den suger........
11015
Tanklös komedi, kan ha på i bakgrunden om jag gör något annat, men att se på den gör mig rastlös. En småstabil 2a
Visa fler (2)

Veckans populära filmer

Visa fler