God Bless America (2012)

3.0
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Frank (Joel Murray) får nog när han får reda på att han har en dödlig sjukdom och bara en kort tid kvar att leva. Han tar därför sitt vapen och ger sig ut och tar lagen i egna händer. Han möter 16-åriga Roxy (Tara Lynne Barr) som delar hans upproriska värderingar.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Lebowski
Härlig samhällskritiskt blodbad av mannen bakom den bästa karaktären från Polisskolan; Goldthwait. Här är hans andra vassa samhällskritiska alster som bygger upp en udda relation mellan den medelålders bittre mannen och den unga tjejen som tröttnat på alla käcka inslag i vardagen. De har mycket gemensamt och har många poänger i deras kritiska samhällssyn som tar oväntade vägar. Undrar hur den gick hem i Amerika? Tre stabila high-five av fem möjliga!
AntonKane
Absolut inte, jag ser dels givetvis på dom filmiska delarna, sedan försöker jag placera provokationen i hur och varför den skapas. I "God bless America" tro jag du och många andra blir provocerad kring den icke existerande moraliska reflektion, därför kan det vara effektivt att se filmen i en filosofisk inriktning och argumentera utefter dennas utsago - jag väljer att se "God bless America" inom nihilismen och fokusera därför på samhällsskildringen och ej den individuella moraliska kompassen. Låter detta rimligt?
Anton
Tycker du att provokation = bra?
Visa fler (33)

Veckans populära filmer

Visa fler