Goal II: Living the Dream (2008)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
I det här fartfyllda sportdramat for tsätter historien om fotbollsspelaren Santiago Munez. Newcastle Uniteds favoritspelare når superstjärnstatus - och får alla fotbollsspelares dröm uppfylld - när han börjar spela för Real Madrid i UEFA Champions League tillsammans med David Beckham, Zinedine Zidane, Raul, Guti och Iker Casillas. Medan Santiago solar sig i stjärnglansen och pengarna, upptäcker han framgångens mörka baksida - som hotar att förstöra allt han arbetat för och alla han älskar.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: GOAL II: LIVING THE DREAM

Perfekt sportfilm för alla sportälskare

Med samma gäng som tidigare men med byte av regissör är det mesta sig likt från första filmen. Där fick vi se hur Santiago Munez (Becker) fotbollsdröm blev verklighet som proffs i Newcastle United och Premier League. Nu är succén ett faktum och storklubbarna rycker i honom vilket gör att Munez till slut hamnar i Spanien och topplaget Real Madrid med spelare som Beckham, Ronaldo, Zidane och Raul vid sin sida.

När livet leker på fotbollsplanen för Munez stöter han på desto fler motgångar vid sidan som distraherar honom från att prestera på topp. Hans blivande fästmö är trött på att aldrig få träffa honom och en liten grabb kommer fram och påstår sig vara hans lillebror och att hans mor finns i Spanien.

Med sin tydliga målgrupp med fotbollstokiga tonårsgrabbar i fokus är ”Goal II: Living the Dream” som en våt dröm som nästan är för bra för att vara sann. Visst är storyn både väntad och simpel men samtidigt spänner man över en ganska vid vy av proffslivet där både ålderskrämpor och kändislivet skildras. Sen märks det också att det är en film av fotbollsfanatiker som verkligen bryr sig om sporten och tar den på största allvar, vilket gör att matcherna och inramningen runt arenorna känns verkliga. Matchsekvenserna är precis som i den första filmen otroligt välgjorda där man integrerar Munez med spelare som Beckham och Ljungberg på bästa tänkbara sätt.

Det finns en scen, ganska tidigt in i filmen där Munez byts in från avbytarbänken för att debutera i sitt nya lag. Han springer ut på gräset och i slow motion drar han handen i gräset och kysser sen sitt kors runt halsen. Ståpäls. Har man någonsin haft en proffsdröm sammanfattar den lilla scenen allt av vad det handlar om. Gillade man ettan kommer man att älska den här av den enkla anledningen att det nu är mer av allt. Fler och större stjärnor och med Munez flytt så blir också världens mest prestigefyllda tävling verklighet, nämligen Champions League och vägen mot finalen är olidligt spännande.

Trots sin speltid på nästan 2 timmar känns filmen inte alls färdig och lite billigt avlutas den ganska abrupt. Det blir tydligt att man sparar nästan alla spänningar man byggt upp vid sidan av fotbollsplanen för att ha någon som helst story inför den sista och avslutande delen i trilogin då Munez sticker iväg för att lira fotbolls-VM.

Man får ta det lite med en klackspark (jag vet…) att alla mål Munez gör är typ årets mål varje gång han nätar. Men det är något jag glatt köper då Santiago Munez resa bjuder mig på känslan av att bli proffs. Och det bästa av allt är att jag slipper långa fyspass och svettiga träningar.

Johan Lindström Skribent
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
5210-0
Ettan var riktigt bra, tvåan inte lika bra. Trean var SÄMST!
7347
världens sämsta uppföljare
FamilyGuy
DU har tyvärr fel, trean har kommit ut men p.g.a. att santiago och hans kompisar var med om en bilolycka precis innan VM spelar inte santiago för mexiko för han bröt armen. de andra klarade sig konstigt väldigt bra!
Jag såg filmen idag å jag blev väldigt besviken, filmen handlade mer om ahsn två nya fotbollskompisar än om han själv (santiago). visst är det bara mycket bätttre att ha fler huvudpersoner men santiago var med ungefär hälften så mkt som dom. Och i slutet på tvåan får man se Santis tjej Ros vara höggravid utan att ha berättat för honom, var tog hon vägen. tvåan slutade där och så stod det: ''to be continued''. men hon var inte med överhuvudtaget, jag har läst spekulationer om en fyra, så jag antar att om dt kommr en fyra så är Ros (santis tjej) med och visar honom hans barn...... blev ganska besviken på trean 3/5
Visa fler (2)

Relaterade filmer