Goal! II: Living the Dream 2008

Drama Sport
Storbritannien
115 MIN
Engelska
Spanska
Goal! II: Living the Dream poster

Synopsis

Historien om fotbollsspelaren Santiago Munez fortsätter: Newcastle Uniteds favoritspelare når superstjärnestatus - och får alla fotbollsspelares dröm uppfylld, när han börjar spela för Real Madrid i Champions League tillsammans med David Beckham, Zinedine Zidane, Raul, Guti och Iker Casillas. Men han upptäcker även framgångens mörka baksida - som hotar att förstöra allt han arbetat för och alla han älskar.
Ditt betyg
2.3 av 120 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Goal! II: Living the Dream
DVD-premiär
28 november 2007
Språk
Engelska, Spanska
Land
Storbritannien
Längd

Recensent

Johan Lindström

1 januari 2008 | 00:00

Perfekt sportfilm för alla sportälskare

Med samma gäng som tidigare men med byte av regissör är det mesta sig likt från första filmen. Där fick vi se hur Santiago Munez (Becker) fotbollsdröm blev verklighet som proffs i Newcastle United och Premier League. Nu är succén ett faktum och storklubbarna rycker i honom vilket gör att Munez till slut hamnar i Spanien och topplaget Real Madrid med spelare som Beckham, Ronaldo, Zidane och Raul vid sin sida.

När livet leker på fotbollsplanen för Munez stöter han på desto fler motgångar vid sidan som distraherar honom från att prestera på topp. Hans blivande fästmö är trött på att aldrig få träffa honom och en liten grabb kommer fram och påstår sig vara hans lillebror och att hans mor finns i Spanien.

Med sin tydliga målgrupp med fotbollstokiga tonårsgrabbar i fokus är ”Goal II: Living the Dream” som en våt dröm som nästan är för bra för att vara sann. Visst är storyn både väntad och simpel men samtidigt spänner man över en ganska vid vy av proffslivet där både ålderskrämpor och kändislivet skildras. Sen märks det också att det är en film av fotbollsfanatiker som verkligen bryr sig om sporten och tar den på största allvar, vilket gör att matcherna och inramningen runt arenorna känns verkliga. Matchsekvenserna är precis som i den första filmen otroligt välgjorda där man integrerar Munez med spelare som Beckham och Ljungberg på bästa tänkbara sätt.

Det finns en scen, ganska tidigt in i filmen där Munez byts in från avbytarbänken för att debutera i sitt nya lag. Han springer ut på gräset och i slow motion drar han handen i gräset och kysser sen sitt kors runt halsen. Ståpäls. Har man någonsin haft en proffsdröm sammanfattar den lilla scenen allt av vad det handlar om. Gillade man ettan kommer man att älska den här av den enkla anledningen att det nu är mer av allt. Fler och större stjärnor och med Munez flytt så blir också världens mest prestigefyllda tävling verklighet, nämligen Champions League och vägen mot finalen är olidligt spännande.

Trots sin speltid på nästan 2 timmar känns filmen inte alls färdig och lite billigt avlutas den ganska abrupt. Det blir tydligt att man sparar nästan alla spänningar man byggt upp vid sidan av fotbollsplanen för att ha någon som helst story inför den sista och avslutande delen i trilogin då Munez sticker iväg för att lira fotbolls-VM.

Man får ta det lite med en klackspark (jag vet…) att alla mål Munez gör är typ årets mål varje gång han nätar. Men det är något jag glatt köper då Santiago Munez resa bjuder mig på känslan av att bli proffs. Och det bästa av allt är att jag slipper långa fyspass och svettiga träningar.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Goal! II: Living the Dream
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu