Ghosted 2023

Action Komedi
USA
116 MIN
Engelska
Ghosted poster

Synopsis

Cole är en vanlig kille som blir tokkär i mystiska Sadie - men chockas när hon visar sig vara hemlig agent. Innan de hinner boka in en andra dejt sveps de iväg på ett internationellt äventyr med uppdrag att rädda världen.
Ditt betyg
2.5 av 24 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Jonatan Blomberg

21 april 2023 | 03:00

Charmig actionkomedi i lyxförpackning

RECENSION. Det finns väl ingen som tror på att varken Chris Evans eller Ana de Armas skulle kunna ghostas efter en riktigt härlig första dejt. Men hur orimligt det än låter så är faktiskt actionkomedin "Ghosted" värd både en och två chanser.
Jag tänker att vi börjar den här recensionen med faktumet att jag redan har sett "Ghosted" två gånger. Men grejen är att jag verkligen är helt säker på att jag kommer kunna titta på den här filmen ett gäng gånger till. Alltså, inte för att det är en film där skådespelarna kommer nomineras till fina priser eller att det är något särskilt nyskapande som händer under filmens gång.
 
Men det är lite av en film-superkraft att tåla en omtitt också. Den där typen av dagar när man är sugen på att se en film som inte kräver så mycket av en, eller när man råkar befinna sig i situationen där ett helt gäng ska enas om vilken film som ska förtäras under en mysig filmkväll. Särskilt om kompisgänget i fråga har väldigt varierande filmsmak. Då passar "Ghosted" alldeles utmärkt.
 
Det här är helt enkelt en charmig actionkomedi med glimten i ögat, som levererar precis vad den lovar. Action och komedi, i påkostad Apple-lyxförpackning. Om du har klickat dig in på den här recensionen och fortfarande är lyckligt ovetande kring vad filmen faktiskt handlar om, så råder jag dig att sluta läsa här. Ge rullen en chans. Den första titten lär uppskattas bäst av någon som inte vet vilken typ av film man precis satt igång. 
 
Ni som redan har koll på att "Ghosted" är en film som låter oss tittare följa Chris Evans i rollen som bonden Cole och Ana de Armas i rollen som CIA-agenten Sadie. Ja, ni kommer att få en handling som utspelar sig ungefär exakt som ni förväntar er. Filmens regissör Dexter Fletcher ("Rocketman") och manusförfattarna Rhett Reese ("Deadpool") och Paul Wernick ("Deadpool") har alla varit tydliga med att de gamla romantiska actionkomedierna "True Lies" (1994) och "Den vilda jakten på stenen" (1984) funnits där som inspiration.
 
Filmen inleds med att Cole och Sadie träffas och verkligen klickar ordentligt under en första dejt. Cole uppvisar visserligen en rad creep-redflags, men det går inte att förneka att det finns en god kemi mellan de ursnygga singlarna. Ett hundratal sms senare, skickade enbart från Coles telefon, påstår hans syster att han blivit ghostad. Av olika anledningar finns det dock ett sätt för honom att spåra upp Sadie ("som säkert tappat sin telefon") och be om en andra dejt. Vilket istället gör att han råkar trasslas in i ett James Bond-liknande äventyr, där den forna Bondbruden (Armas spelade Paloma i "No Time to Die") nu står för världsräddandet.
 
Här tänker jag inte avslöja hur det hela urartar på en rad underhållande sätt. Men Oscarvinnaren Adrien Brody kliver i alla fall in som filmskurken Leveque, tillsammans med ett gäng underhållande men korta cameos från några andra kända skådespelare. Det mesta är förutsägbart, men likväl såpass underhållande att jag faktiskt önskar att jag hade fått se filmen åtminstone en gång på bio innan omtittningarna drog igång hemma i soffan framför tvn. 
 
Om det hade varit Netflix som låg bakom "Ghosted" så hade jag vågat garantera att det här hade blivit den mest sedda filmen på länge i deras utbud. Deras topp tio-lista och drygt 230 miljoner prenumeranter hade slukat den illa kvickt. Det är visserligen inte ett mått på hur bra något faktiskt är, men i det här fallet är jag riktigt nöjd med min åktur. Nu håller jag bara tummarna för att tillräckligt många tittare med Apple TV+ ger filmen en chans, så att det möjligtvis kan dyka upp en uppföljare någon gång i framtiden.
| 21 april 2023 03:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Ghosted
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu