Fruktans lön (1953)

4.0
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
I en liten sydamerikansk håla åtar sig fyra desperata män rena självmordsuppdraget i att under hård tidspress köra lastbilar fulla med nitroglycerin genom ett förrädiskt bergslandskap. På vägen mot den avlägsna oljebrand som deras stötkänsliga och högexplosiva last är avsedd för, sätter varje gupp och plötslig krängning deras nerver, vänskap och mod på prov. Resultatet är en av de främsta thrillers som någonsin gjorts, en hisnande berg-och-dal-banefärd från spänningsmästaren Henri-Georges Clouzot.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Danne
Det tar en timme för filmen att etablera storyn, situationen, karaktärerna och det kunde nog gått lite snabbare där för ett mer tajt tempo. Men när de väl kommer ut på vägen så vet man inte hur det kommer gå. Sjukligt spännande resa mot girigheten... En stark fyra.
Wugllabang
Ett fläckfritt och skräckinjagande mästerverk som man inte glömmer i första taget. Den låg och skvalpade i mitt bakhuvud ett bra tag efteråt, jag kunde inte släppa den. I vissa scener så är det så tätt och intensivt så att jag knappt vågar andas, och i den brutala och osentimentala finalen då alla karaktärer har förlorat sin iscensatta mänsklighet och blivit som djur så känns det som jag jag har dött lite på insidan. Ett mästerverk helt enkelt, stark femma.
David Brent
En helt fantastisk film! Spänningen ligger på Hitchcock nivå. Clouzot berättar filmen oerhört imponerande med enkla medel. Skådisarna är lysande, får bli en femma i betyg efter lite betänketid.

Relaterade filmer