French Connection - Lagens våldsamma män (1971)

3.4
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
När två poliser fattar misstankar mot en liten godisaffär i Brooklyn samtidigt som en av deras franska kollegor mördas i Marseille är det bara början på den gigantiska heroinhärva som narkotikapoliserna Doyle och Russo blir tvungna att nysta upp. Klassisk polisthriller som vann 5 Oscar 1971, bl.a. för bästa film, regi och manlig huvudroll (Gene Hackman).
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
ozjeppe
Nja... jag tyckte redan för 35 år sen att den var rejält överskattad. Idag vid en omtitt är den fortfarande det. Bara glimtvis briljant, med tre starka faktorer: 1. Ett gråfuktigt, totalt realistiskt filmat New York City där kylan känns ända inpå kroppen. 2. En underbar Gene Hackman med sin sköna, cyniska humor. 3. Och förstås den legendariska, ännu makalösa bil-tågjakten! 

Tyvärr gör den det så svårt för sig i berättardelen. Grumligt, rörigt, och där hela delar känns antingen bortklippta eller ryckigt ihophängande. Det saknas ett nödvändigt flyt, helt enkelt. Speciellt upplösningen känns bara slarvigt och irriterande slött hanterad. Hade man dessutom försökt närma sig poliserna Popeyes och Buddys mer personliga förhållande, hade det kunnat bli fantastiskt. Nu är det bara bra, inte mer. Eller så är man så bortskämd jämfört med dagens produktioner ...? Att den dessutom snodde Oscarsstatyn för bästa film före "A Clockwork Orange" svider än mer. Ganska måttliga 3/5 får den.
PerH
Skön polisthriller med ganska så högt tempo och med den alltid lika sevärda Gene Hackman som Popeye Doyle. Helt klart har den en av de coolaste biljakterna i filmhistorien. 6/10
Marcus
Härlig film med högt tempo, underhållande rakt igenom. Sköna skådespelare med Hackman i spetsen. En stark trea i betyg.
Visa fler (3)

Relaterade filmer