Frankenstein's Army 2013

Action Skräck
Nederländerna
84 MIN
Engelska
Frankenstein's Army poster

Synopsis

I slutet av andra världskriget är en bataljon ryska soldater vilse bakom fiendens linjer när de hittar en stad som blivit jämnad med marken och utsatt för ohygglig terror. De upptäcker att en Nazi-forskare har gjort experiment och förenat människokött med stål för att skapa en ostoppbar arme av döda soldater. Ledarlösa och fyllda av tvivel måste batajonen nu hitta mod för att besegra detta nya hot - ett sista försöka att vinna kriget.
Ditt betyg
2.3 av 3 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Frankenstein's Army
DVD-premiär
23 oktober 2013
Språk
Engelska
Land
Nederländerna
Distributör
SF Studios
Längd

Recensent

Lotta Zachrisson

22 april 2013 | 04:01

Absurdkomisk underhållning

#TFF - Tribeca 2013 - "Frankenstein's Army" som visas på Tribeca Film Festival i New York är en festlig, och förstås blodig splatterhistoria, som drar tankarna till Peter Jacksons tidiga filmer "Bad Taste" och "Braindead".

En grupp ryska militärer befinner sig på uppdrag i de östtyska skogarna under Andra Världskriget. När de når en fabrik som verkar övergiven märker de att något inte stämmer och när de stöter ihop med mördarkreationer ihopsatta av en galen nazidoktor som använder kroppsdelar från fallna soldater blir mardrömmen verklighet.

Handlingen i "Frankenstein's Army" startar som en mystisk krigsthriller, men med tanke på att karaktärerna presenteras i början till överpampig rysk kampmusik och filmteknik-valet har fallit på en skakig Blair Witch-variant, så förstår man tidigt att det här inte är en film som ska tas på allvar. Ungefär en tredjdel in råder det inga tvivel om att det en klockren splatterrulle, och som sådan består den förstås mest av detaljer som ömsom får oss att skratta av absurditet och ömsom får oss att vrida oss av äckel.

Här finns inälvor som hänger ut, hjärnor som rycks loss från sina ägares huvuden, och en mängd freak-monster som kanske inte är de mest högteknologiska mördarmaskinerna men rätt effektiva är de ändå.

Det mesta känns gjort, och att man har valt att bara låta oss se det som Dimitri, en av soldaterna, filmar leder som vanligt till "trovärdighetsproblem" - hur relevant det nu är att prata om sådana inom splattervärlden. Men det är ändå lätt att störa sig på att Dimitri fortsätter filma när monstren attackerar istället för att gömma sig eller slåss.

Men för den som har en lemlästar-fetish eller som av annan anledning är sugen på genren bjuder "Frankenstein's Army" på 1,5 timme absurdkomisk underhållning.

| 22 april 2013 04:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Frankenstein's Army
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu