Främlingen (1946)

2.9
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Charles Rankin verkar leva det perfekta livet. En ny vacker hustru, ett respektabelt jobb vid en högskola, och ett charmerande hem i en idyllisk stad i Connecticut. Hans liv börjar dock nystas upp, när kriminalinspektör Wilson från krigsförbrytelse-kommissionen kommer till staden på jakt efter nazistförbrytaren Franz Kindler.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
AntonKane
Även om den inte når upp till En djävulsk fälla eller Citizen Kane är detta en oehört bra film. En intresant fråga är varför Orson Welles alltid väljer att spela egoistiska personer som blir oälskade av alla. Nån som har en teori?
Marcus
Jag håller med dig Brent! Jag gillar den här filmen mer än "Citizen Kane" faktiskt. "Touch of Evil" slår också CK i min bok. Jag tror att jag är ganska ensam om att hålla "Citizen Kane" som Orson Welles tredje bästa film.
David Brent
Tycker tvärtom att den imponerade oerhört. Skulle vilja påstå att det är den bästa "Hitchcock liknande film" som gjorts av någon annan Hitchcock själv. Lysande manus, tät regi, och strålande spel från Welles, Young och Robinson! 

Man dras in från de första scenerna och sitter som på nålar fram till den klassiska slutscenen. Ren filmmagi från Orson Welles, detta var fantastiskt och en stark fyra känns mycket välförtjänt till denna pärla.
Visa fler (1)

Veckans populära filmer

Visa fler