Förföljaren (1956)

3.4
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Ethan Edwards kommer tillbaka från indiankrigen och finner sina släktingar massakrerade av indianer. Ethan hatar indianer mer än allt annat och svär att hämnas. Till följe får han Martin Pawley, han vill finna sin syster, som indianerna tog med sig. Sökandet tar flera år och tär på de båda framförallt då Martin till Ethans ilska är halvblod.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
23271-0
Denna legendariska mästerverk förtjänar att få en Moviezine recension! Jag tror inte riktigt att folk i allmänhet förstår hur inflytelserik "Förföljaren" har varit. Utan Förföljaren ingen Lawrence av Arabien. Filmen har lagt grunden för framtida episka verk som "Taxi Driver", "Paris, Texas" och även Star Wars. 

Men den  ska ses för sin egna värde. John Wayne har aldrig varit bättre än när han har gestalt den inskränkte anti-hjälten Ethan Edwards. Visst, filmen är ganska seg emellanåt då sidohistorien inte riktigt platsar i filmen. 

Hur som helst, bara det fantastiska fotot och de magnifika vyerna över Monument Valley gör att att filmen får högsta betyg! 5/5
Phip
Filmen får en 3/5 av mig, tycker att den var bra men inte så bra att den förtjänar att vara med på så många topplistor. Kan tycka att filmen är lite väl lång, kanske mest uppfattar det så för som Gomer Pyle sa nedan att tempot sackar emellanåt. Den ska dock ha tummen upp för de väldigt skickliga fotot, vissa shots är helt magnifika och i klass med filmer som Lawrence of Arabia.
Gomer Pyle
Den var bra men jag hade hoppats på lite mer. Tycker den sackar i tempot emellanåt. Ford har gjort bättre saker. 3/5
Visa fler (7)

Veckans populära filmer

Visa fler