Flottans glada gossar (1954)

3.0
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Ludvig Ekman beordras att göra repmånad men skickar en av sina anställda, Lasse Alm, att göra det för honom. Allt går bra tills Alm också beordras att göra samma sak - på samma båt! Det finns bara en sak att göra: Ekman går som Alm. Väl ombord, upptäcker han att hans frus ex-make är kapten, och Ekman är där som straff för att ha gift sig med sin fru.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
3.0 av 1 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Trivsam komedi!
Filmen börjar bra, två sjömän, Lasse och Harry, försöker få pengar av sin nyrike chef, Ludvig, för att kunna köpa en egen båt. Ludvig blir inkallad till repövning i flottan, men övertalar Lasse att rycka in i hans ställe, mot att låna honom och Harry pengar till en båt. Naturligtvis blir sen Lasse också inkallad, och Ludvig tvingas rycka in som Lasse. Harry blir naturligtvis också inkallad. Så är de alla på väg till Casablanca, lämnandes sin hustru respektive sina fästmöer efter. Men fästmöerna är i sin tur redan på väg till Monte Carlo på baletturné. Befäl på båten är bland annat väbeln Eskil, som tycker att Ludvig, som han aldrig träffat, tagit hans fästmö från honom. Han gör allt för att göra livet surt för Ludvig, alias Lasse. Plötsligt får kryssaren ändrade order och styr om till Monte Carlo. Känns intrigen igen? I stort sett samma intrig har använts i en annan film om flottan, nämligen "Hjältar i gult och blått" från 1940, och jo då, Gunnar Björnstrand och Åke Grönberg spelade med i den filmen också. Återanvändning gällde då med! Den första halvan av filmen är utmärkt. Det är en typisk komedi om livet i Stockholms hamn och ombord på en kryssare. Dialogen är rapp och humoristisk, och ibland fyndig. Andra halvan av filmen, som utspelas i Monte Carlo, är sämre men inte ointressant, framförallt visas vackra vyer över Medelhavet och Rivieran. Samtliga skådespelare, vana vid komedier, spelar bra, framför allt Åke Söderblom, Gunnar Björnstrand och Åke Grönberg samt Birgitta Valberg, som spelar den lilla rollen som hustrun Olga. Första halvan visar bilder från Stockholms hamn, Karlskrona örlogshamn samt kryssaren på havet och ombord på örlogsfartyget. Andra halvan visar intressanta och vackra exteriörer från Monte Carlo. Framför allt i andra halvan framförs flera sång- och dansnummer, enligt tidens sed. Första halvan får betyget 4 och andra 2, varför det sammanlagt blir: 3 Magnus Larsson
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Memmem
Trevlig förväxlingskomedi!
   Denna film om flottan har en intrig vi mött förr, nämligen att en chef får en inkallelseorder och övertalar en av sina anställda att rycka in för honom. Den anställde får sedan själv en inkallelseorder och chefen tvingas rycka in för honom. Denna intrig används i filmens början till en rapp handling och kvicka dialoger. Andra halvan är långsammare och inte lika bra. Goda skådespelarinsatser, fina vyer och musik av Jules Sylvain med text av Åke Söderblom.
   Betyg: 3

Veckans populära filmer

Visa fler