Five Easy Pieces (1970)

3.2
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Trots att han är en strålande klassisk pianist och kommer från en intellektuell välbärgad familj, har Robert Dupea (Nicholson) gjort en karriär på att gå från jobb till jobb och från kvinna till kvinna. För tillfället arbetar han på ett oljefält och använder sin fritid till att dricka öl, spela poker och förbli oberoende av sin snygga, men ointelligenta flickvän Rayette (Karen Black). Han dyker upp vid sin fars dödsbädd tillsammans med Rayette, men träffar där en sofistikerad kvinna (Susan Anspach), som han faller för. Fångad mellan sina motstridiga livsstilar, står den intelligente men problemfyllde Dupea inför ett val som kommer att förändra hans liv för alltid.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Danne
En stark skildring av arbetarklassen. Men annars är historien ganska tråkig och intetsägande. Men Nicholson är som vanligt mästerlig. En svag till stabil trea.
sjoegraes
En bra och tänkvärd film med en alldeles lysande Jack Nicholson. En historia som blandar både humor och allvar och lämnade mig med en stor känsla av vemod. Gillade verkligen det öppna slutet. Nicholson är som sagt fantastisk i sin roll och förtjänar definitivt en fyra. Filmen är precis på gränsen mellan trean och fyran, så jag lämnar det öppet ett tag. Stark trea/svag fyra!

Veckans populära filmer

Visa fler