Fitzcarraldo (1982)

3.5
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
I slutet av 1800-talet får operafantasten Fitzcarraldo en vision om att han ska bygga ett operahus längst in i Amazonas regnskog. Alla utom hans trogna följeslagerska, bordellmamman Molly, anser att han är fullständigt galen. Men Fitzcarraldo beger sig segerviss in i djungeln ombord på en gammal rostig ångbåt. Han stöter på hinder när ett berg ligger mellan honom och hans dröm. För att nå sitt mål bestämmer han sig för att släpa hela båten över berget. Regissören Werner Herzog berättar historien om en man med en brinnande besatthet, en person som trotsar alla tvivel och genomför det omöjliga. En människa som vägrar ge upp sin dröm.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Mats Malick
Allt beröm filmen får verkar komma från själva projektet, inte slutresultatet, det vill säga filmen. Hertzogs smala lycka att han envisades med båtjäveln, Kinskis svinerier och almänt kaos så att baletten fick någon uppmärksamhet. För baserat på filmens kvalitéer skulle den inte få några tittare och, som antytt, också långt svalare recensioner.
Danne
Väldigt bra film, otroligt underhållande och galen i all sin genialitet.
Jonathan Elfving
Ni får ju för fan lägga till lite information om den här fantastiska filmen. En av de mest episka filmerna, som samtidigt känns verklig, inget i filmen är ju specialeffekter. Klaus Kinski gör sin bästa roll och Werner Herzog visar verkligen vilken stor regissör han är. Den här filminspelningen var nöästan mer problematisk än Apocalypse Nows inspelning, med olyckor, stympningar, död och galenskap. De kom i alla fall ut en otrolig film i slutändan.

Veckans populära filmer

Visa fler