Fångläger 17 (1953)

3.6
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Under andra världskriget hamnar en grupp soldater i det ökända tyska fånglägret Stalag 17. De tillbringar större delen av tiden med att fundera ut hur de ska kunna hjälpa varandra att fly. När två fångar dödas vid ett flyktförsök förstår det att det finns en spion ibland dem.  William Holden fick en Oscar för sin roll som en cynisk soldat.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Moviemaster
Håller med Rasmus om Wilders komiska filmer, det blir ganska mycket fars som i Some Like it Hot. I Stalag 17 däremot så märker jag inte av det alls. En väldigt spännande och smårolig film. Holden gör en riktigt bra prestation och är helt klart välförtjänt sin Oscar.  Betyget blir en stark 4: a och en av 50-talets bästa filmer.
lindersson
Bitvis rolig, bitvis spännande. Men jag känner ändå att den inte åldrats helt väl på alla punkter. Positivt är att den är före sin tid när det gäller porträtteringen av tyskarna, som inte är rakt igenom onda som de ofta framhölls i äldre filmer, och även i en del nya. 
Tyvärr lite farsartad på sina ställen, precis som Some like it hot. Föredrar nog Wilders lite mörkare filmer såsom Double Indemnity framför de komiska då de jag sett varit lite för mkt fars över.
unknown
Oj, spännande :)
Visa fler (1)

Veckans populära filmer

Visa fler