Extinction 2018

Sci-Fi Thriller
USA
Engelska
Extinction poster

Synopsis

En pappa har en återkommande dröm om att förlora sin familj. Hans mardröm blir verklighet när en förstörande kraft invaderar planeten. När de kämpar för sina liv, upptäcker han att han har en okänd kraft som kan skydda dem och hålla dem säkra.
Ditt betyg
2.3 av 47 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Poya Salari

28 juli 2018 | 13:00

Peña och Caplan kan tyvärr inte rädda domedagsrulle

Den här sci-fi-filmen från Netflix med mycket fina skådisar i huvudrollerna lyckas tyvärr inte överraska som man önskat. Förutsägbart, klichéartat och allmänt dåligt utfört på de flesta områdena. Förvisso ganska underhållande, men Michael Peña och Lizzy Caplan förtjänar en mycket bättre film att få bära upp.
Tvåbarnspappan Peters (Michael Peña) vardag lider allt mer av återkommande mardrömmar, där jorden anfalls av ett mysterium från ovan med intentionen att utplåna befolkningen. Samtidigt som att Peters fru Alice (Lizzy Caplan) försöker övertyga honom att allt endast existerar i hans huvud, förverkligas plötsligt Peters mardrömmar. I chock och med en massa frågor snurrandes i skallen, måste Peter kämpa för att rädda sin familj.

På papperet ser ”Extinction” ut som ännu en domedags-film i mängden. Den första trailern från Netflix bidrog ytterligare till denna tes. Dock så väcktes det intresse från undertecknad på grund av rollsättningen. Med två personliga favoriter och allmänt underskattade skådisar, hade man väldigt intressanta huvudrollsval i Michael Peña och Lizzy Caplan.

Tyvärr är det inte en speciellt bra film när det kommer till det mesta. Jag vill tro att Caplan och framförallt Peña är filmens stora behållning, men de får knappast rättvist material i form av manus och regi för att visa upp sina riktiga kvalitéer.

Det är ett standard-manus inom genren, och det har inte lagts mycket krut på varken dialog eller karaktärsdjup. Det finns en spännande tvist, men den blir snabbt förutsägbar och är ganska taffligt regisserad i sin presentation.

Klippningen är ofta rörig, och jag vet att det är intentionen många gånger. De gångerna det inte är med flit blir det tyvärr väldigt tydligt att det finns bristningar på den fronten. Även specialeffekterna lider av samma problem.

Det som dock gör att filmen ändå säkrar en tvåa i betyg, är faktumet att det är en lätt film att titta på trots att den inte är speciellt bra. Underhållningsvärdet är sedan tidigare känt bland filmer i dess like, och med en längd på en timme och 35 minuter så går det även ganska snabbt.
 
Den personliga guldstjärnan när det kommer till huvudrolls-castingen är även den en bidragande faktor till att det inte blir lägsta betyg här (även om både Peña och Caplan förtjänar en extremt mycket bättre film).
| 28 juli 2018 13:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner (3)
2
Jag vet inte för vilken gång i ordningen en trailer har lovat mer än själva filmen. Intressant twist, ja... men nä, inte mkt mer
Läs mer
3
Den var ändå okej det måste man ge den.
Läs mer
2
Det var bra fram tills twisten avslöjades, sedan tappade jag intresset helt. Originellt ja, men för blek. En typiskt "straight to dvd"-film....
Läs mer
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu