Event Horizon (1997)

2.8
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Året är 2047. Flera år tidigare försvann forskningsfartyget Event Horizon spårlöst. Nu har en signal från fartyget uppfattats och en räddningsstyrka skickas ut, ihop med det försvunna skeppets konstruktör. Deras uppdrag är att finna och rädda det förstklassiga rymdskeppet. Men istället finner de förstklassig, interstellär skräck, då något är redo att snärja dem i en ny dimension av ofattbar fruktan.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
marleey
Härligt atmosfär och rymdkänsla filmen igenom. ”In space no one can hear you scream” är helt klart något man arbetat efter och att man inspirerats av bland annat Alien är tydligt. Atmosfären bygger man upp bra genom att det är lugnt långa perioder för att sedan få upp en på tårna genom plötsliga och höga ljud. Ett uttjatat knep men som ändå funkar bra här. Storyn känns som en klassiker för sci-fi filmer. Signaler från ett försvunnet skepp samt frågorna vart man hamnar och vad som finns på andra sidan maskhålet? Frågor som både är intressanta och läskiga. 

Effekterna är överlag helt okej i filmen och skådespelarna gör okej insatser. Möjligtvis att det är lite märkligt att se Sam Neil som ”bad guy”, men det funkar. Tappar lite emot slutet, men överlag är detta en härlig sci-fi skräckis tack vara den härliga och läskiga atmosfären som man lyckas bygga upp. Stark 3:a.
JVF
Håller med många nedanför, men ger den en svag trea. "Sunshine" är dock hästlängder bättre om jag ska nämna en annan.
magiul
Mycket rymdkänsla och en rätt välgjord film för att vara B-skräck. Själv är jag ju ingen skräckfantast så jag fick trycka på mute-knappen ibland när det blev lite för nervpirrigt, ha ha, men jag älskar sci-fi så ville se den ändå. Stark 2/5 från mig. Den blir för deppig mot slutet och det infinner sig lite logiska luckor när den trampar i vissa klyschor som får den att tappa lite i betyg.
Visa fler (7)

Veckans populära filmer

Visa fler