En plats i solen 2012

Deckare Thriller
Sverige
89 MIN
Svenska
En plats i solen poster

Synopsis

En svensk familj blir mördad på semester på spanska solkusten. Kriminalreporter Annika Bengtzon reser dit för att rapportera och upptäcker att familjens dotter försvunnit. Hon upptäcker nu kopplingar till en knarkrutt mellan Marocko och Sverige.
Ditt betyg
2.4 av 81 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
A Place in the Sun (eng.)
DVD-premiär
29 augusti 2012
Språk
Svenska
Land
Sverige
Distributör
Nordisk Film
Längd

Recensent

Alexander Kardelo

27 augusti 2012 | 12:01

Inget nytt under solen

Peter Flinth påbörjade Liza Marklund-serien med "Nobels testamente" och kommer tillbaka för att ge den en värdig avslutning. Det mesta som släpptes däremellan vill vi ju bara glömma - men trots att de exotiska miljöerna är ett skönt avbrott från all grådaskig svensk deckare, tänder "En plats i solen" aldrig riktigt till.

Kriminalreporter Annika Bengtzon (Malin Crépin) sätter sig väldigt motvilligt på ett plan till Malaga, när en svensk familj gasats ihjäl i lyxvillan. På plats blir hon briefad av en svensk polisman (Magnus Krepper) om att det kan röra sig om ett mord på en gammal hockeylegend, som inte verkade särskilt omtyckt i området. Annika slår följe med en spansk guide (Ruth Vega Fernandez) som vet vem man bör muta för att få mer kött på benen, och i vanlig ordning kommer hon lite för nära sanningen.

Familjens tonårsdotter har gått under jorden. Bengtzon blir indragen i en knarkrazzia, får en klumpig fotograf på halsen och fallet visar sig ha samband till de mest otänkbara personer som rört sig i hennes liv senaste tiden. När Annikas exman (Richard Ulfsäter) från ingenstans dyker upp på den spanska solkusten har jag fått nog av den här röriga historien och dess osannolika vändningar.

Många karaktärer blandas in i smeten och tittaren får futlt upp med att hänga med i vem som är kopplad till vem på vilket sätt. Det hade ju kunnat vara acceptabelt om det fanns någon spänning i övrigt eller något att bry sig om i det här fallet. Så kul ska vi dock inte ha det, utan "En plats i solen" är på sedvanligt Annika Bengtzon-manér (kan vi väl ändå konstatera efter sex stycken filmer) befriad från det mesta som gjorde boken intressant.

De spanska miljöerna är dock alltid något att vila ögonen på. Det är en snygg film, det får man ge den. Wallander och gänget borde bli avundsjuka på Kvällspressen-reporterns lyxuppdrag, där det sörplas vin i var och varannan scen. Det bränner dock aldrig riktigt till, förutom sista kvarten - där filmen plötsligt tar till en ny, märklig twist som inte helt passar in med vad vi sett fram till dess.

Som avslappnad TV4-deckare en sen söndagskväll lär den göra vad den ska. Men till måndagmorgonens fikapaus har du redan glömt bort den.

| 27 augusti 2012 12:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera En plats i solen
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu