En idealisk misstänkt (2003)

3.4
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Oscarsvinnande fransk dokumentär om rättegången mot en 15-årig svart pojke. År 2000 mördades en vit kvinna, en turist på besök i Jacksonville, Florida. Polisen plockade in den 15-årige Brenton Butler, hävdade att han hade erkänt brottet och tog ära i att ha löst fallet snabbt. Men under rättegången visar det sig att polisarbetet brustit, bevisen är tveksamma och motstridiga.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
3.4 av 9 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Marcus
Jag skriver under på allt Brent skriver. Måste säga att jag blev hemskt förtjust i advokat Patrick McGuinness som försvarade grabben. Underbar karaktär som rökte som en skorsten, framför allt var han jävligt skicklig. Hårda tag!
David Brent
Jag har sett nästan enbart dokumentärer de senaste två dagarna och jag tänkte fortsätta med det idag. Jag hade researchat ordentligt och lyckats få tag i ett helt gäng som verkade intressanta. De jag har sett, är väl en 6-7 stycken hittills, har uteslutande levererat. Vissa av dem riktigt stort dessutom. Avslutade gårdagskvällen med Murder on a Sunday morning (2001).

Den utspelar sig i Jacksonville, Florida och fokuserar på ett mord på en vit kvinnlig dam och framförallt på den följande rättegången där en svart pojke anklagats för mordet. Att pojken verkar vara helt oskyldig och att han blivit utsatt för ett justitiemord märker vi ganska snart, då vi får följa hans passionerade och nitiska försvarsadvokater och deras genomgång av händelseförloppet och deras kamp för att rentvå pojken.

Vi märker även att polisen inte gjort några som helst undersökningar för att fastställa pojkens skuld, snarare har de gjort allt för att sätta dit han. De har t.o.m. spöat upp grabben och under hot tvingat han att skriva på att han utfört mordet.... 

Vi får även följa med in i rättegångssalen och se korsförhören med inblandade poliser och vittnen och spänningen och ens engagemang, ökar bara hela tiden. Den här dokumentären var så sjukt spännande att den slår spelfilms-thrillers. Verkligheten överträffar återigen dikten. Om han frikänns eller fälls tänker jag inte avslöja, för jag tycker att alla borde leta upp och se denna helt fantastiska dokumentär. Betyget blir en svinstark fyra!

Veckans populära filmer

Visa fler