Elefantmannen (1980)

3.6
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Den sanna istorien om John Merrick, en svårt deformerad man i det victorianska England som visades upp som marknadsspektakel. En läkare möter Merrick och kämpar för att få honom respekterad som människa. Lynch berättar historien utan att falla i känslomässiga fallgropar.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Filmrullen
Det här är den mest känsloladdade film jag har sett på länge. Utan tvekan är det det bästa jag hittills sett av David Lynch. Genialt att spela in den i svartvitt. Både Anthony Hopkins och John Hurt är strålande i sina roller. Slog sig in på min lista över de bästa filmer jag har sett. "Elefantmannen" får en stark fyra av mig.
Daniel Wengelin
Har aldrig någonsin sett en film som berört mig så mycket som denna. Helt fantastiskt. En så vacker, men samtidigt en så mörk berättelse... I vissa scener så går det inte att hålla tillbaka tårarna. En film som berör alla, oavsett hur "tuff" du är. Det här bara magiskt. John Hurt, Anthony Hopkins, en stor eloge till er båda. Fantastiskt agerande, kvalité. Lynch, du är en mästare. 5/5, vilken saga.
sjoegraes
Vilket mästerverk! Så otroligt gripande film som blandar stunder av lycka med djupt plågsamma ögonblick. John Hurt och Anthony Hopkins är fantastiska. Vacker och känslosam film av David Lynch, tårarna bara rann för mig. Kommer aldrig glömma den här filmen, den träffade mig rakt i hjärtat. 5 av 5.
Visa fler (10)

Veckans populära filmer

Visa fler