Eldflugornas grav (1988)

3.9
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Animeklassiker från studio Ghibli : Slutet av andra världskriget. Amerikanska brandbombningar av japanska kåkstäder. Två föräldralösa barn. Seita, 14 år och hans syster Setsuko, 4 år kämpar för att överleva på den japanska landsbygden. För barnen är de oförstående och orättvisa landsmännen en större plåga än bombräderna. Men kärleken mellan de båda växer sig ständigt starkare. Mat och husrum är svårt att få tag på. Även deras släktingar har svårt att hjälpa dem. Allt de har är varandra och tron på att livet måste fortsätta.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Filmrullen
Såg färdigt "Sagan om prinsessan Kaguya" nu i veckan och grät bara åt den, så det kommer nog att dröja innan jag ser den här, även om jag bra gärna vill.
Gomer Pyle
En oerhört stark och fin film. Historien som berättas om dessa syskon fick mig att bli riktigt rörd. En filmupplevelse utöver det vanliga.
Wugllabang
Självklart är det logiskt, filmskaparna har ju konstruerat storyn så att det ska kännas befogat och slående. Själv så tycker jag mest att det känns manipulativt och påklistrat, samt extremt förutsägbart som sagt(hade gissat mig till det efter fem minuter). Men det är ju bara en komponent av helheten antar jag, min betyg motiveras mest över att jag fann filmen seg och intetsägande i sin helhet. Men man upplever ju filmer olika såklart.
Visa fler (16)

Veckans populära filmer

Visa fler