Doom 2005

Äventyr Sci-Fi Skräck
Storbritannien
100 MIN
Engelska
Doom poster

Synopsis

Doom, en milstolpe för alla dataspelsfantaster, tar här steget över till bioduken: På forskningscentret Olduvai Reseach Station på planeten Mars har något gått fruktansvärt snett. Forskarna där har lyckats öppna en dörr till underjorden och nu strömmar den ena mardrömslika varelsen efter den andra fram. De har hittills dödat allt i sin väg och kommer inte att ge upp utan en rejäl fight!
Ditt betyg
1.9 av 550 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Madeleine Rönnqvist

1 januari 2008 | 00:00

Mycket blod och hjärndöd action

Så var det då dags för ännu ett dataspel att bli film. I "Doom" skickas ett gäng skitiga muskelknuttar till Mars där ett forskningsprojekt har stött på problem i form av muterade monster. The Rock spelar Sarge, ledare för de tuffa marinkårssoldaterna i Rapid Response Tactical Squad (RRTS). Efter en snygg och lovande inledning försvinner gruppen ner i planetens mörka katakomber tillsammans med all tillstymmelse till historia. Där irrar de sedan runt i nästan två timmar, skjuter på monster, skriker och skjuter på ännu fler monster.

Mycket av det material som skulle ha kunnat bli en spännande historia skjuts åt sidan för att ge mer utrymme åt blodbad och spända muskler. Den ynkliga handling som sedan återstår kretsar kring filmens hjälte Reaper, spelad av Karl Urban från "Sagan om ringen". Reaper har svåra minnen från sin barndom på Mars och där finns också hans syster, Dr Grimm som han inte haft kontakt med på flera år. Systern följer med teamet för att hämta några prover och står sedan mest skrämt och tittar på. Min önskan att en ny Sigourney Weaver ska ryka in och förbättra filmen uppfylls därmed aldrig. Om du gillar den här typen av film rekommenderar jag starkt att du ser "Resident Evil" och "Alien"-filmerna istället. "Doom" är en innehållslös och förutsägbar kopia. Men den ger dock ett visst nöje för stunden och ett plus måste jag ge för att den inte har några töntiga kärleksscener. Dessutom är effekterna snygga. Men mer än så blir det inte. "Doom" får en svag tvåa.

ONÖDIGT VETANDE Några av karaktärerna i filmen är uppkallade efter anställda på iD Software, skaparna bakom spelet "Doom" som filmen löst bygger på.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Doom
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu