Dog Days 2018

Drama Komedi
USA
112 MIN
Engelska
Dog Days poster

Synopsis

Vi får följa flera hundägare och deras älskade fluffiga vänner i det soliga Los Angeles. När dessa människors och hundars vägar börjar sammanstråla, förändras deras liv på sätt som de aldrig kunnat förvänta sig.
Ditt betyg
1.4 av 5 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Dog Days
Biopremiär
12 oktober 2018
DVD-premiär
15 april 2019
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
Noble Entertainment
Åldersgräns
Barntillåten
Längd

Recensent

Andreas Samuelson

6 oktober 2018 | 10:00

Stinker värre än hundskit

En ”Love Actually” med hundar kanske låter gulligt, men "Dog Days" är så påtvingat sockersöt att man behöver en dusch efteråt. En komedi för dig som tycker att en fjärtande hund är förstklassig humor.
Det finns romantiska komedier som är söta på ett harmlöst sätt som är svårt att värja sig mot. Sedan finns det de som är så inställsamt, påtvingat diabetiskt sockersöta att man behöver en dusch efteråt. ”Dog Days” tillhör den senare kategorin.

Upplägget här är en film i den plågsamma pestgenren som ”Love Actually” givit upphov till, det vill säga romcoms med inte en utan flera gulliga intriger som på något sätt vävs samman i slutet. Den röda tråden är diverse hundar som spelar betydande roller i de olika historierna.

Det handlar dock – kanske tyvärr – inte om talande hundar utan jyckar som på olika sätt får symbolisera kärlek, vänskap, familj, etc. Urk! Ja, ni hör ju. Den amerikanska sentimentaliteten har nått en ny botten.

Om ni är nyfikna på vad för världsomvälvande berättelser som presenteras så får vi bland annat följa ett par (Eva Longoria och en skamlöst bortkastad Rob Corddry) vars nyadopterade dotter endast finner lycka i en upphittad hund, bortsprungen från en vresig änkeman som i jakten på nämnd hund finner en oväntad vänskap med ett minderårigt pizzabud.

Det är en film som misslyckas fatalt på alla nivåer. Den snyftiga dramatiken liknar som bäst en tondöv Lifetime-film och är inte sällan skrattretande medan humorn är på hund-fjärtar-ägare-i-ansiktet-nivå. När man inte tror att det kan bli värre så börjar Longoria och Corddry dansa till Spice Girls ”Wannabe”. Som sagt, humor…

Till skillnad från ”Love Actually” är det ingen stjärnfylld kavalkad även om det finns gott om bekanta ansikten. Här finns flera begåvade och charmiga aktörer, som Adam Pally och Thomas Lennon, som gör sitt yttersta för att blåsa lite liv i den själlösa produktionen. Men det finns också mer tveksamma talanger som Vanessa Hudgens vars komiska tajming är generande usel.

Regissören Ken Marino är ofta duktig och rolig framför kameran men bakom är han dömd med ett manus som stinker värre än all hundskit i världen. Även en hundälskare som jag tröttnar snabbt på de ständiga närbilderna på titeldjuren men åtminstone ger de en paus från de outhärdliga mänskliga motspelarna. Vill du se hundar på film hyr om ”Best in Show” – till och med ”Titta vilka som snackar nu” duger i jämförelse.
| 6 oktober 2018 10:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Dog Days