Djuren gör revolt (1956)

3.4
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Tecknad film baserad på George Orwells klassiska allegori över den ryska revolutionen, där ett antal djur på en gård gör revolution mot en elak bonde, vilket emellertid snart följs av att en ny maktelit - grisarna - tar över.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Stocken (ej sexuellt relaterat)
Man kan inte tycka en film e dålig bara för den inte stämmer helt överens med boken, de är två olika konstformer. Men jag tycker ändå att filmen har utelämnat hutlöst mycket viktiga delar & moment från boken. T.ex. Manipulationen & karaktärs beskrivningar, för de är de som är poängen med hela satiren. Men förövrigt var filmen lika bra som en snus en kylig morgon! Roliga & kreativa scener när de krigar, sjunger & jobbar! En stark 3a!
Rostburken
Ja juste, tänkte aldrig på att denna fanns här på MZ! Nu när den finns här skulle jag främst vilja prisa George Orwells fantastiskt bra novell som den här filmen är baserad på. Och dessutom en annan känd, om inte kändare bok kallad 1984, boken där utrycket "Big Brother" kom ifrån. 

Filmen är riktigt bra också, tyvärr är ljudet förfärligt och ibland blir det lite inslag av "komedi" på hollywood-nivå ibland som drar ner det mot de sämre. Allt som allt är mitt betyg någonstans emellan en stark trea eller en svag fyra!
Jonathan Elfving
En väldigt stark och välgjord animerad satir över Ryska revolutionen. Som självutnämnd filmexpert säger jag, sannerligen utsökt filmkonst indeed.

Veckans populära filmer

Visa fler