Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame (2010)

Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
En detektiv i exil rekryteras för att lösa en serie av mystiska mord som hotar att försena kröningen av Kejsarinnan Wu.
Visa hela synopsis

ALTERNATIV SAKNAS

ALTERNATIV SAKNAS

Betyg
Läs recension
2.8 av 4 användare
Ingen du följer har betygsatt
Logga in så gissar vi ditt betyg
Visa mer info Dölj mer info

RECENSION: DETECTIVE DEE AND THE MYSTERY OF THE PHANTOM FLAME

Välkoreograferade fighter
Tribeca 2011 - Fantastiska fightscener, storslagna miljöer och en lagom intrikat story gör "Detective Dee and the Mystery of the Phantom Flame" värd en titt även för mindre Asien-vana biobesökare.

Året är 689 och bara dagar innan Kinas första kvinnliga härskare ska krönas börjar mystiska saker att hända. Två personer, som inspekterat en enorm Buddhastaty som byggs för eventet, självantänder helt plötsligt tills bara en glödande kolhög finns kvar.

Den smarta Dee (Andy Lau, "Infernal Affairs" - som "The Departed" är en remake av), en slags kampsportig Sherlock Holmes, tar på sig att lösa fallet och får hjälp av vackra hovdamen Jinger samt albinovakten Pei. De möter många fysiska utmaningar längs vägen, men i slutändan är det ändå Dees skarptänkthet som leder dem på rätt spår.

Ang Lee gjorde den kinesiska fightstilen på film känd i västvärlden. "Detective Dee" är inte ute efter samma publik, men fungerar ändock utmärkt för de mer mainstreamade tittarna.

En del överdramatiska element ingår som för mina tankar åt Bollywoodhållet - framför allt när det gäller den sprakande kemin mellan Dee och Jinger. Men specialeffekterna är långt ifrån skrattretande utan känns väldigt välgjorda och fighterna är visuellt imponerande och schysst koreograferade.

Allteftersom lyckas de också knyta ihop storyn på ett riktigt klurigt sätt, vilket gör att man håller intresset uppe till slutet. Det ihop med att riktigt bra skådespelarinsatser från några av Kinas största stjärnor borde vara mer än gott nog skäl att kolla in den här rullen.

Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
8964-1
En film som har gått förbi mig helt och hållet, kanske mest på grund av att jag inte är så intresserad av asiatisk film överlag... Men efter att ha kollat på trailern så tycker jag nog ändå att det kan vara värt att ta sig en titt på den här filmen faktiskt;)

Veckans populära filmer

Visa fler