Det är mitt liv! 2003

Drama
77 MIN
Danska
Det är mitt liv! poster

Synopsis

Var kommer du ifrån? Vem är du? Vart är du på väg? Det är frågor som 17-åriga Mille brottas med. Hon bor på ett ungdomshem, men hon vill komma vidare i livet. Pojkvännen Kenny får en lägenhet och han och Mille flyttar ihop. Mille tröttnar snart på Kennys ansvarslösa liv och dras istället till hiphoparen Sami.
Ditt betyg
1.5 av 4 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Bagland
Biopremiär
1 januari 2004
Språk
Danska
Distributör
Svenska Filminstitutet
Ålder
11 år
Längd

Recensent

Alexander Dunerfors

1 januari 2008 | 00:00

Realistiskt men förutsägbart

"Det är mitt liv" är en dansk ungdomsfilm av göteborgaren Anders Gustafsson. Filmen, som är hans långfilmsdebut, är i stilen och skådespelarprestationerna ett övertygande och realistiskt drama, men tyvärr har det inte mycket att berätta oss.

Mille är en ung tjej som bor på något slags fosterhem/ungdomshotell. Hon är sedan ett par år tillbaka ihop med grälsjuke, superslöe Kenny och snart ska de flytta ihop. Mille drömmer om är att komma ifrån det liv hon har nu, ungdomshotellet och sin alkoholiserade mamma.

En dag flyttar Sami in, en lugn grabb med musikdrömmar, och Mille börjar tvivla på om Kenny verkligen är rätt person för henne. Tilläggas bör att Kenny är nasse och Sami mörkhyad, och resten är väl så förutsägbart som det bara kan bli. Det är iallafall himla schysst musik, och en grym poster.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Det är mitt liv!
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu