Den siste kejsaren (1987)

3.0
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
Han var arvtagaren till det tusenåriga riket. Han var född att härska enligt uråldriga traditioner men ingen förberedde honom för en värld i förändring.

Vid tre års ålder bestiger Pu Yi Draktronen för att bli kejsare över hundratals miljoner kineser. Hans liv började som en saga i "Den förbjudna staden" med tusentals tjänare, flödande prakt och dess ritualer och bråddjupa ekon i stadens isolat.

Han bevittnar och deltar i förändringens våldsamma stormar som blåser över Kina under 1900-talet. Kejsardömets fall och inbördeskriget mellan komintang och kommunisterna. Han är marionettkejsare och fånge hos japanerna under 2:a världskriget. Han utsätts för Mao Tse Tungs maktövertagande och kulturrevolutionens våldsamheter. För att sluta som trädgårdsmästare i en av Pekings parker.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Moviemaster
Hade bestämt mig att se om den här. För första gången jag såg den så fattade jag ingenting. Jag var inte alls så insatt i det politiska svängarna i Kina då. Men nu var jag bättre påläst och det gjorde ju filmen bättre och mer lättförstådd. En riktigt välgjord historisk film med riktigt bra skådespel, till och med imponerande barnskådespelare. Peter O'toole är ju som vanligt riktigt vass. Dock så känns den stundtals oengagerande och lite för lång. Men en bra film är det! En höjning från en 2:a till en 3:a.
Phip
Höjer betyget till en 3.a efter en omtitt, en 1.a var lite väl snål. Nu när jag sitter med lite mer kunskap om Kinas historia och om kejsarens historia så är filmen så mycket lättare att förstå. Välgjord film. 3/5.
13452
Vacker film men stör mig på engelskan som orginalspråk, mandarin hade blitt så mye bättre. Tycker att den är väl värd en 4:a, en svag sådan
Visa fler (3)

Veckans populära filmer

Visa fler