Dead Man (1996)

3.3
Ditt betyg
Vill ej se
Sett
Ditt betyg
William Blake har förlorat sin föräldrar. Planlös irrar till Machin, en liten stad långt västerut, där järnvägen tar slut. I fickorna har han endast några dollar och ett brev med löftet om ett revisorsjobb. När William anländer är jobbet redan tillsatt. Omständigheter tvingar William till att bli en efterlyst mördare som tvingas fly in i vildmarken.
Visa hela synopsis
Visa mer info Dölj mer info
MovieZine-recension saknas, maila oss så lägger vi till titeln till önskelistan.
Det finns inga användarrecensioner ännu. Skriv den första!
Det finns inga externa recensioner ännu. Lägg till den första!
Senaste kommentarer
Pseudosum
Jim Jarmusch återskapar västernfilm i svartvitt så som en infödd indian på 1800-talet skulle kunna tänkas ha upplevt den - som en folkmordskantad mardröm om kapitalismens framfart. Han skildrar också en varm vänskap mellan den döende bokhållaren William Blake från Cleveland (Johnny Depp) och en orginell kringvandrande indian som kallas Nobody (Gary Farmer), samt många andra visionära upplevelser i USA:s nordvästra gränsmarker. Och det hela görs helt underbart.
Anders Falun
Poetiskt och stilistiskt men också långsam och lite överambitiöst
Wugllabang
Helvete vilken unik och fascinerande film detta är, var helt mållös efter att ha sett denna. Fantastiskt tempo, iskalla karaktärer, och ett hypnotiserande soundtrack, Johnny Depp gör en av sina bästa roller också. En stark, stark fyra blir det på denna. Vet inte riktigt vad som håller tillbaks den, får se om mitt omdöme höjs efter en omtitt.

Veckans populära filmer

Visa fler