De utvalda 2003

Drama Thriller
USA
127 MIN
Engelska
De utvalda poster

Synopsis

När änkan till en brutalt mördad man stämmer en mäktig vapentillverkare blir insatserna skyhöga inför en laddad rättsprocess. En skrupelfri juryrådgivare gör allt för att strategiskt välja ut och manipulera de tolv jurymedlemmarna till vapentillverkarens fördel. Spänningarna tilltar i det hänsynslösa spelet när det framkommer att jurymedlem nr 9 har egna planer på att påverka gruppens sympatier.
Ditt betyg
2.9 av 147 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Runaway Jury
Biopremiär
5 mars 2004
DVD-premiär
21 juli 2008
Språk
Engelska
Land
USA
Ålder
11 år
Längd

Recensent

Alexander Kardelo

1 januari 2008 | 00:00

Jury till salu i Grishams spännande thriller

Det här är en smart och genomtänkt film, som påminner mer om en kupp- eller spionfilm än en advokatthriller. Mer ”Ocean’s Eleven” och ”Enemy of the state” än, låt säga, ”Juryn” eller ”Regnmakaren”. Dustin Hoffman och Gene Hackman spelar två advokater, den gode mot den onde, som ser sig båda bli manipulerade av en smart jurymedlem och hans flickvän, vilket är början på en intressant intrig.

Dustin Hoffman och Gene Hackman är som vanligt skitbra, man känner en otrolig energi i scenerna där de två medverkar, de passar perfekt i sina roller. John Cusack känns något stel och uttryckslös i sin roll, man får inget riktigt grepp om hans karaktär. Jag hade gärna sett någon annan i den rollen. Däremot gör karismatiska Rachel Weisz ett bra jobb som Marlee.

Kampen om makt och pengar, en vanlig ingrediens i Grishams böcker, finns även här fast i bakgrunden. Och den nyutexaminerade advokaten som ofta får ha huvudrollen har ersatts med två veteraner och en outsider. Jag älskar advokatthrillers, tycker det är intressant att se hur saker och ting går till bakom kulisserna på ett stort rättsfall, och det är ju alltid kul med dessa munhuggningar mellan advokater, försvarare och förhörspersonerna ("Min kusin Vinny" är en storfavorit, för att inte nämna "Ally McBeal"). "De utvalda" är spännande och genomarbetad, och tillhör klart en av de bättre Grisham-filmatiseringarna.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera De utvalda
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu